Türkiye 24 yıl sonra şeker ithal edecek

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada ''spekülatif fiyat ve miktar hareketleri''ne bağlı olarak piyasa dengelerini korumak amacıyla şekerli mamul üreten imalatçılara ithalat yetkisi verilmesi için çalışmaların başladığı bildirildi.
Ankara Masası
|
26 Mayıs 2022, Perşembe - 11:11
Türkiye 24 yıl sonra şeker ithal edecek

Rusya - Ukrayna savaşı tüm dünyada tedarik zinciri krizine neden olurken yerli üretimin önemli bir ihtiyaç olduğunu da gözler önüne sermişti. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Türkiye 24 yıl sonra şeker ithal edecek. Bu alanda yapılan çalışmayı Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu.

Üretim bilgileri paylaşıldı

Yurt içi şeker talebinin yurt içi üretimle karşılanması, planlı üretim modeli olan kotalar vasıtasıyla gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede pancar şekeri için 2021/2022 pazarlama yılında, ülke ihtiyacını karşılayacak düzeyde, Cumhurbaşkanı kararı ile 2 milyon 632 bin 500 ton A kotası tahsis edildi.

Bu kotaya karşılık pancar şekeri üretimi ise 2 milyon 520 bin ton olarak gerçekleşti.

İthalat izni verildi

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Son günlerde spekülatif fiyat ve miktar hareketlerinin de oluştuğu gözlenmektedir. Piyasa dengelerinin sağlanması ve spekülasyonların önlenmesi amacıyla şekerli mamul üreten imalatçılara şeker için tarife ve kontenjanı açılarak ithalat yetkisi verilmesine ilişkin çalışma başlatılmıştır.''

http://ankaramasasi.com/haber/1531794/turkiye-24-yil-sonra-seker-ithal-edecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.