Oral'dan Kılıçdaroğlu'na destek: "TÜRGEV ve Ensar Vakfı denetlenmeli"

İyi Parti Ankara milletvekili İbrahim Halil Oral, iş adamları üzerinden vakıflara bağış adı altında para akıtmanın haram olduğunu söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
26 Mayıs 2022, Perşembe - 13:29
Oral'dan Kılıçdaroğlu'na destek: "TÜRGEV ve Ensar Vakfı denetlenmeli"

İbrahim Halil Oral, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Faatih Atik’in konuğu oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD’ye para gönderilmesini bir kaçış planı ile ilişkilendirmesini değerlendiren Oral,  “Türkiye’de eğitim gören binlerce öğrencinin desteğe ihtiyacı varken vakfı ABD’de açar ve başına da Amerikalı getirirsek vakıf müessesi toplumda güven kaybına uğrar ve şüphe doğurur” dedi.

"İşin içinde bit yeniği var"

“Biz bunu düşünüyoruz da vakfın kurucu olan Erdoğan ve ailesi düşünmüyor mu?” diye soran Oral, “Demek işin içinde bit yeniği olduğu, şüphe olduğu kanaati bizde hasıl olduğu gibi Türk milletinde de hasıl oluyor” şeklinde konuştu.

İbrahim Halil Oral, Türkiye’de bağış toplayıp ABD’de harcamanın vakıf ruhuna uygun olmayacağını aktardı.

Kılıçdaroğlu'nun iddiaları araştırılmalı

Oral, en azından toplumun içinin rahat etmesi amacıyla bu vakıfların denetlenmesi, Kılıçdaroğlu’nun söylediklerinin tetkik edilmesi gerektiğini ifade etti.

“Müteahhitlerin vakıflara bağış yapması uygun mu?” şeklindeki soru üzerine Oral şunları devletin malı ve imkanlarının Cumhurbaşkanının yakınlarına verilirken iyi düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

“Cumhurbaşkanı bugün var ama 23 haziranda olmayabilir” diyen Oral şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanının evladına ve arkadaşlarına tüyü bitmemiş yetimin hakkını vermek haramdır”

“Biz demokratik bir ülkeyiz. Onun evladına, onun beraberinde olan arkadaşlarına yüzlerce, binlerce tüyü bitmemiş yetimin hakkını vermek haramdır. Evet devlet öksüze, yoksula yardım eder ama TÜRGEV'in açtığı yurtlara bakıyoruz o yurtlarda belirli sevilerin üstündekiler kalıyor ve çok büyük paralar vererek kalıyorlar.”

“İbadetlerimiz rüşvet parası ile yapılabiliyor”

“ Vakfın amacı ne? Bu amacın dışında oluyor. Devletin gayrimeşruyu, meşrulaştırmak suretiyle TÜRGEV'e akıtılan paralar, rızasız, gönülsüz aktarılan, iş adamlarının milyonlarca dolarını akıtmak suretiyle... Bunların polemikleri bile Türkiye'de yapılır oldu. İş adamı, bir takım bürokratları, siyasileri umre ziyaretlerine götürüyor. Dini ritüellerimiz, ibadetlerimiz rüşvet parası ile yapılabiliyor.”

“Çıkar karşılığı bağış yapmak haramdır”

“ Bunun gibi TÜRGEV vasıtasıyla, iş adamları kelimenin anlamıyla rüşveti, o adam o işi yapmadan, o parayı o adama veriyorsa o rızasıyla verilmiştir. Ama onu bir çıkar karşılığında veriyorsa, bu gönülsüzdür ve haramdır.”


http://ankaramasasi.com/haber/1532032/oraldan-kilicdarogluna-destek-turgev-ve-ensar-vakfi-denetlenmeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.