İstanbul ve 4 ilde sağanak yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sarı kodla Trakya bölgesinde sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Bugün ayrıca öğle saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, İstanbul'un Anadolu yakasında da sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak
Editör
|
27 Mayıs 2022, Cuma - 09:14
İstanbul ve 4 ilde sağanak yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Kocaeli, Sakarya, Çankırı, Zonguldak, Karabük, Bolu, Düzce, Tokat, Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan çevreleri ile İstanbul'un Anadolu yakasının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya'da yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Trakya'ya sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, Trakya'da  beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi. 

Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Büyük illerde beklenen hava sıcaklıkları 

İstanbul 18 - 28 ,  Ankara 14 - 28 , İzmir 20 -34 , Antalya 21 - 35

http://ankaramasasi.com/haber/1533589/istanbul-ve-4-ilde-saganak-yagis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.