Sertaç Eş: 6'lı masadan Kılıçdaroğlu çıkar

Cumhuriyet Gazetesi ​Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olacağını, 6'lı masanın da buna destek verileceğini söyledi.
Ankara Masası
|
27 Mayıs 2022, Cuma - 13:02
Sertaç Eş: 6'lı masadan Kılıçdaroğlu çıkar

Cumhuriyet Gazetesi  Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Eş, Fatih Atik'in sorusu üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemdeki çıkışlarının aday olma istediğinden kaynaklandığını söyledi. 

"Kemal Kılıçdaroğlu aday olmak istiyor" diyen Sertaç Eş "Sayın Akşener çıktı ben 'Başbakanlığa adayım' dedi. Kılıçdaroğlu da Akşener’in açıklamalarına destek verdi. Sayın Akşener Başbakanlığa adaysa, Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanlığına aday değilse, x,y,z birisi aday olacaksa, bu yorumu yapan arkadaşlar Kemal Kılıçdaroğlu’na bir iş bulmak zorundalar." dedi.

Eş, CHP tabanından üst kademesine kadar Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek verildiğini ifade etti.

"6'lı masa Kılıçdaroğlu destek verir"

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına 6'lı masadan da destek verileceğini vurgulayan Sertaç Eş  "Orada itiraz edecek partilere Kılıçdaroğlu’nun kattığıyla, Kılıçdaroğlu’na verdikleri destek arasında bir kıyaslamaya girilirse, onların itiraz edebileceğini sanmıyorum" diye konuştu.

Eş, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yönelik en az sorunun İYİ Parti'den çıkacağını öne sürdü.

"Suriye operasyonu yaklaşıyor"

Sertaç Eş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından kamuoyunda konuşulan olası bir Suriye operasyonuna ilişkin ise "Türkiye ve Azerbaycan açısından tarihin özellikli bir noktasına geldiğimizi düşünüyorum. Rusya Ukrayna’da çakıldı kaldı. Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği başvurusuyla uzun bir sınıra önlem almak zorunluluğuyla karşı karşıya. Bu koşullarda Suriye’de minimal bir varlık gösterecek.  Rusya yavaş yavaş kara güçlerini çekecek ve yalnız bir hava gücü bırakacak gibi görünüyor. Bu Rusya’nın Suriye’den bir aktör olarak çıkması anlamına geliyor." dedi.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya başvurmasıyla da Türkiye’nin eline bir koz geçtiğini ifade eden Sertaç Eş, "Suriye’ye operasyon yapılması karşılığında buna onay verebilir. Ben bir operasyonun yaklaştığını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Eş, ilk kapsamda ise çok büyük bir operasyon olacağını düşünmediğini sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/1534545/sertac-es-6li-masadan-kilicdaroglu-cikar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.