Kevser Ofluoğlu'ndan Murat Köse'ye: Ayrımcılık yapan onlar

İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanı Kevser Ofluoğlu , ABB'yi CHP ve AK Partili belediyeler arasında ayrımcılık yapmakla suçlayan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse'ye "Böyle belediyecilik anlayışı, böyle grup başkanvekilliği olmaz. Benim köyümde oylar CHP ve AK Parti’ye çıkar ama 25 yıldır niye hizmet götürmemişler. Asıl ayrımcılık yapan onlardı." ifadeleriyle yanıt verdi.
Ankara Masası
|
30 Mayıs 2022, Pazartesi - 16:53
Kevser Ofluoğlu'ndan Murat Köse'ye: Ayrımcılık yapan onlar

Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın, yeni program Arka Plan'daki ilk konuğu İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanı Kevser Ofluoğlu oldu.

Gündeme ve Ankara'ya dair açıklamalarda bulunan Ofluoğlu, kadınının siyasetteki yeri hakkında "Kadınlar karar verici mevkilerde yer almazlarsa, söz hakkı tanınmıyor" dedi.

Ofluoğlu, albaylıktan emekli olduktan soran siyasete geçiş sürecinin ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in konuşmasının etkili olduğunu belirterek "Atatürkçü, milliyetçi ve aydın Cumhuriyet kadını gördüm. Değerlerine inandığım için siyasete girdim." ifadelerini kullandı.

"260 bin oyu almaya yönelik çalışıyoruz"

İYİ Parti'nin Çankaya'daki çalışmaları hakkında bilgi veren Ofluoğlu, oy oranlarının her geçen gün arttığını söyledi. 

Ofluoğlu, Çankaya'nın 683 bin seçmen sayısıyla 63 ilden daha fazla seçmene sahip olduğunu belirterek, "Son genel seçimde Ak Parti’nin oy oranı yüzde 23’e yakın, MHP’nin oy oranı ise yüzde 7. Oyları topladığımızda 240 bin ile 260 bin oy görünüyor. Biz bu 260 bin oyu almaya yönelik çalışıyoruz." diye konuştu.

"Mansur bey su sorununu bitirdi"

Kendisinin bir çiftçi çocuğu olduğunu belirten Kevser Ofluoğlu, kırsal kesimlere de sık sık gidip  geldiğini söyledi. Gölbaşı'nın Emirler Köyü'nden büyüdüğünü aktaran Ofluoğlu, kendi köyüyle ilgili ise acı bir gerçeği canlı yayında paylaştı.

 Köylerine uzun süre su getirilmediğini vurgulayan Ofluoğlu "Benim köyüm Ankara'ya 30 dakika, 68 kilometre. Köyümün iki sene öncesine kadar suyu yoktu. Çok büyük bir köydür Emirler. Arazisi de büyüktür, 10. bin nüfusludur. Hepsi yaşamaz ama yazın bir ilçe gibidir. 25 yıldır o köylüler hendekler, çukurlar kazdılar ve su buldular. Ama yazın o çukurlarda su kalmazdı. Popülasyon artıyor, insanlar yazın köylerine geliyorlar, tarlalerını ekiyorlar, hasada geliyorlar, su yok. Köyüme su, Mansur Bey Ankara Belediyesini aldıktan sonra geldi. Bir tek benim köyüme değil, alt yapısı olmayan Çankaya'nın köylerinin sorunları giderildi." ifadelerini kullandı.

"Böyle belediyecilik anlayışı olmaz"

ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin, Büyükşehir Belediyesinin CHP ve Ak Partili belediyeler arasında ayrımcılık yaptığı iddialarına ilişkin ise "Belediyenin bir ayrımcılığı yok. Topu topu kaç belediyesi var CHP’nin. Gerisi hizmet alamıyor mu? Bütün kırsal taşra ilçelerine bakın asla böyle bir ayrım yok. Yalnız hizmet alırken sırf buna vurgu yapabilmek için şuradaki asfaltı yapamadı diye, Mamak Belediye Başkanı Köse’nin söylemleri var. Böyle belediyecilik anlayışı, böyle grup başkanvekilliği olmaz. Benim köyümde oylar CHP ve AK Parti’ye çıkar ama 25 yıldır niye hizmet götürmemişler. Asıl ayrımcılık yapanlar onlardı. Mansur bey göreve geldiği gün rozetini çıkardı ve öyle hareket ediyor. Hizmette ayrımcılık olur mu? Ben buradan Mamak Belediye Başkanı’na şu soruyu soruyum.  Ankara’nın bir çok ilçesinde su boruları, Gölbaşı da dahil, asbestli borular. Bunu değiştirmek için Mansur bey, bir önerge verdi. Oradaki 7 ilçede AK Parti belediyesinde muhtemelen. Ödenek ve yetki istedi ASKİ adına vermediler. Yeni değiştiriyorlar, dışarıdan ödenek bulma yoluna gittiler. Meclistekiler kim olursa olsun hizmette ayrım olacağını nasıl düşünebiliyorlar. Böyle muhalefet olur mu?Muhalefet yapmak için muhalefet yapıyorlar" diye konuştu.

" Böyle bir medeniyetsizlik olabilir mi?"

ABB Meclisi'de geçtiğimiz toplantıda yaşanan gerginlik sırasında AK Partili Meclis Üyesi Ali İhsan Ölmez'in masaya vurarak Mansur Yavaş'ı konuşturmamaya çalışmasına da tepki gösteren Ofluoğlu "Böyle bir medeniyetsizlik olabilir mi? ABB meclisi millete hizmet etmek için var. Mecliste bu kadar muhalefet yapmanın anlamı nedir. ABB meclisinde hizmeti engellemenin ne anlamı var. Yerelde ayrım yapan siyasetçi kaybeder." şeklinde konuştu.

" Yavaş’a  Ankara'da büyük bir teveccüh var"

Ofluoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı için isminin geçmesine ilişkin ise "Yavaş’a  Ankara'da büyük bir teveccüh var. Genel başkanların en doğru kararı vereceğini düşünüyorum. " dedi.

Sorunlar

Kevser Ofluoğlu Çankaya ve Türkiye'nin sorunlarını şu şekilde sıraladı;

Çankaya;

-Eski mahallelerde alt yapı sorunu var

-Sokak hayvanları

-Anıtkabir trafik sorunu

-Sosyal ve kültürel faaliyetlerin arttırılması lazım

Türkiye;

-Hayat pahalılığı

-İşsizlik

-Adaletsizlik

-Liyakatsizlik

-Hukukun üstünlüğünün olmaması

http://ankaramasasi.com/haber/1539297/kevser-ofluoglundan-murat-koseye-ayrimcilik-yapan-onlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.