Deva Partili Yeneroğlu'ndan Cumhurbaşkanına "sürtük" tepkisi

Deva Partisi Genel başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, “Bir cumhurbaşkanı çıkıp da kendi vatandaşına, böyle bunlar çürük, bunlar sürtük şeklinde gerçekten ağzımıza almaya bile utandığımız cümlelerle hitap edebilir mi? Utanmak lazım. İnsan yerin dibine girer” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
01 Haziran 2022, Çarşamba - 19:03
Deva Partili Yeneroğlu'ndan Cumhurbaşkanına "sürtük" tepkisi

Mustafa Yeneroğlu, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarında kullandığı üslubu eleştiren Yeneroğlu, “Cumhurbaşkanı ülkeyi germek için elinden geleni yapacak. Milletin birliğini temsil etmekle, tarafsızlıkla mükellef olan, bir cumhurbaşkanı bugün, kendi milletini bölmek için, milletini birbirine karşı kışkırtmak için elinden geleni yapıyor. Bundan daha korkunç bir şey olabilir mi?” dedi.

Yeneroğlu, demokratik bir ülkede bu söylemleri sadece aşırı derece marjinal siyasetçilerin kullanabileceğinin altını çizdi.

“Bir ülke için bundan daha büyük bela olmaz”

Mustafa Yeneroğlu, “Bugün marjinal siyaset, uç siyaset toplumu ötekileştiren, halkı birbirine düşmanlaştıran, tahrik eden, kışkırtan siyaset Cumhurbaşkanı makamının her türlü gücü marifetiyle yapılmaktadır. Bir ülke için bundan daha büyük bela olmaz ki. Maalesef böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Önümüzdeki aylarda bunu devam ettirecek.” Şeklinde konuştu.

“Tanımadığın insanları nasıl terörist ilan edebilirsin?”

Yeneroğlu şöyle devam etti: “ Ne diyor Cumhurbaşkanı? Yeni bir şey demiyor ki. Bu teröristler diyor. Peki, nasıl olur da sen Cumhurbaşkanı makamında bilmediğin, tanımadığın insanları genellemeci bir dil ile terörist ilan edebilirsin.”

“1,5 milyondan fazla insan terör örgütü üyelinden soruşturma geçirdi”

“ Demek ki bu zihin dünyasında, hukukun üstünlüğü yargı bağımsızlığı yer edinmemiş yoksa bir insan böyle bir cümle kurabilir mi? Sokaktaki insan kuramaz, bırakın cumhurbaşkanı makamını. Ama gelen geçene terörist ilan etmeye alışmış. Bunun gereğini de yerine getiriyor. 2016'dan sonra bu ülkede, sadece terör örgütü üyeliğinden soruşturma geçiren insan sayısı, 1,5 milyonun çok üzerinde.”

“Terörist ilan etmediği bir kişi kaldı mı?”

“ Bundan daha büyük bir bela bir ülkenin başına gelebilir mi? Cumhurbaşkanı çıkıyor, Boğaziçili öğrencileri terörist ilan ediyor. Muhalefet partilerini terörist ilan ediyor. Bu ülkede terörist ilan etmediği kendine destek vermeyen insanlarla ilgili bu ülkede, terörist ilan etmediği bir kişi kaldı mı?”

“Bir Cumhurbaşkanı vatandaşına sürtük diyebilir mi?”

“Şimdi de bir insan ister alkol tüketirler, ister başka bir şey tüketirler. Bir cumhurbaşkanı çıkıp da kendi vatandaşına, böyle bunlar çürük, bunlar sürtük şeklinde gerçekten ağzımıza almaya bile utandığımız cümlelerle hitap edebilir mi? Utanmak lazım. İnsan yerin dibine girer, böyle cümleleri sarf etmekte.”

“Saygı göstermeyene, saygı gösterilir mi?”

“ Devletin tepesindeki makamdan, herkese her noktada örnek olması gereken, saygı da örnek olması gereken, bir insan çıkıyor, gelen geçene hakaret ediyor. Gelen, geçene en ağır küfürleri yapabiliyor. Ondan sonra da saygı bekliyor. Saygı göstermeyene, saygı gösterilir mi?”

http://ankaramasasi.com/haber/1547551/deva-partili-yeneroglundan-cumhurbaskanina-surtuk-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.