Ali Hikmet Akıllı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına tepki!

CHP Ankara ​İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi eylemcilerine yönelik sözlerine tepki göstererek "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kendi yurttaşına hakaret eden başka bir siyasetçi var olmadı. Yoksulluk arttıkça hakaret ve iftiranın dozunu artıran AKP’li Erdoğan derhal özür dilemelidir" dedi.
Ecem Çetin
|
02 Haziran 2022, Perşembe - 14:33
Ali Hikmet Akıllı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında Gezi eylemcilerine yönelik " Bunlar çürük, bunlar sürtük" ifadeleri kullanmasıyla başlayan tartışmalara Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı'da dahil oldu.   

"Sürtük" kelimesinin tüm yurttaşları utandırdığını vurgulayan Akıllı "Yurttaşın vergileri ile yapılan sarayda sefa sürüp vatandaşa hakaret ediyorlar. Kürsüden; ‘Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle camide pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük’ diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olaylarına ilişkin yıllar önce gündeme getirdikleri yalan ve iftiralara bir kez daha sığınmıştır. İddialarını ispatlayacaktı. Üzerinden kaç cuma geçti. Ama hala aynı yalana sarılıyorlar. Ne dünya siyaset tarihinde ne de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kendi yurttaşına hakaret eden başka bir siyasetçi var olmadı." dedi.

"Derhal özür dilemeli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoksulluk arttıkça, hakaret ve iftira attığını ifade eden Akıllı "AKP’li Erdoğan derhal özür dilemelidir" ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1549794/ali-hikmet-akillidan-cumhurbaskani-erdoganin-aciklamalarina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.