Muhalefetten enflasyon tepkisi!

TÜİK'in enflasyon verilerini açıklamasının ardından muhalefetten tepki geldi.
Ecem Çetin
|
03 Haziran 2022, Cuma - 12:55
Muhalefetten enflasyon tepkisi!

TÜİK, mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi nisanda yüzde 2,98 artarken, yıllık bazda yüzde 73,50 oldu


TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından muhalefetten peş peşe tepki geldi. 

Siyasi isimler, TÜİK'in açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek duruma tepki gösterdi.

"Bu ülke bunların hiçbirini hak etmiyor" 

Deva Partisi Lideri Ali Babacan "Rakamları Ayarlama Enstitüsünün açıkladığı enflasyon %73.Artık kronik yüksek enflasyon dönemini yaşıyor, hiperenflasyon dönemine koşuyoruz. Bu ülke bunların hiçbirini hak etmiyor. Biz, kontrolden çıkan bu enflasyonu yeniden tek haneye düşüreceğiz."

"TÜİK bizimle dalga geçmeye devam ediyor"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu "Çarşıda, pazarda fiyatlar sürekli artıyor, TÜİK bizimle dalga geçmeye devam ediyor. TÜİK’e göre aylık enflasyon %2,98 artmış, yıllık enflasyon ise %73,5. Siz kendinizi kandırmaya devam edin, az kaldı sandık gelecek bu aziz millet size gereken cevabı verecek" 

"Gelir gelmez, TÜİK ’in  istatistiklerini ciddi bir incelemeden geçireceğiz"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Mayıs ayı madde sepeti ve ortalama madde fiyatları nerede kaldı TÜİK ? Enflasyon rakamlarını yayımlayan dairedeki başkan değişikliği anlaşılan işe yaramış. Enflasyonla mücadele edemeyenler, Enflasyon rakamlarıyla mücadeleye hız vermiş. Bu yapılanın adı milyonlarca memur ve emeklinin, Asgari ücretlinin hakkını yemektir. Çok büyük kötülüktür. Yapılan, zulmün daniskasıdır. İş başına gelir gelmez, TÜİK ’in başta enflasyon ve milli gelir rakamları olmak üzere, tüm istatistiklerini ciddi bir incelemeden geçireceğiz. Ekşi yiyenler hakkında da gereğini hiç çekinmeden yapacağız."

"TÜİK kapatılsın"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, "Yalancı Pinokyo Enflasyonu: %73.5 açıklandı. ENAG %160.76 derken bu nasıl bir yalan? Sadece benzine yaptığınız ZAM bile, TUİK rakamını katlar. Temmuz da yeni zamlar kapıyı kıracak gibi. Memur, Emekli, İşçi yanacak gibi. YALANIN BATSIN TÜİK.Enflasyon çıldırdı. Hükümetten yeni önlemler bekliyoruz. TÜİK KAPATILSIN." Çürük, sürtük" gündeme girdi, yeni gündem oluşturun. Mesela: Enflasyon yüksek diyene, "küçük, zübük "diyebilirsin. Nasıl olsa ağzının perdesi yok."

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Paylaştığı görsel ile tepki gösterdi. 

http://ankaramasasi.com/haber/1551012/muhalefetten-enflasyon-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.