Çocuklar Çevre Gününün tadını çıkardı

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü hafta boyunca birbirinden anlamlı etkinliklerle kutlayan Altındağ Belediyesi, çocukların yüzünü güldürdü. Başkent Millet Bahçesi'ndeki etkinliklere katılan çocuklar hem eğlendi, hem de öğrendi.
Ankara Masası
|
06 Haziran 2022, Pazartesi - 10:57
Çocuklar Çevre Gününün tadını çıkardı

Başkent Millet Bahçesi çocukların neşesiyle renklendi. Hafta boyunca birbirinden güzel etkinliklerle her yaştan Ankaralıya keyifli anlar yaşatan Altındağ Belediyesi, çocukların da neşe kaynağı oldu. Başkent Millet Bahçesi'nde bulunan, Türkiye'nin ilk sıfır atık eğitim merkezinde, çocuklara çevre bilinci aşılandı. Çocuklar sıfır atık, katı atık, geri dönüşüm ve çevre koruma gibi konularda bilgilendi. Sıfır Atık Simülasyon Merkezi'nde keyifli anlar yaşayan çocukların neşesi millet bahçesinde yankılandı.

Geri dönüşüm şaheserleri

Çocukların atık malzemeleri değerlendirerek ortaya çıkardığı kostümler, görenlerin büyük beğenisini topladı. Becerileriyle herkesi şaşırtan çocuklar atık ayrıştırma ve geri dönüşüm konularında edindikleri bilgileri, tasarladıkları kostümlerle gözler önüne serdi.

Çevreci çocuklar yetiştiriyoruz

Çocukların çevre bilinciyle yetişmesini çok önemsediklerini belirten Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı "Yeni nesillerimizin bilinç ve farkındalık seviyesini arttırmayı, onları daha yeşil bir yaşama teşvik etmeyi, sosyo-kültürel gelişimlerini artırmayı ve duyarlı tüketim alışkanlığı kazandırarak, tasarruf ve ekonomik kazancı öğrenmelerini çok önemsiyoruz. Gelecek nesillerin bu bilinçle yetişmesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz" dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1554730/cocuklar-cevre-gununun-tadini-cikardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.