Aracını bardakla boşaltan kadın sürücü: İş çığırından çıktı!

Başkent Ankara’da sağanak yağış sebebiyle selin ortasında kalan arabasından su tahliyesini karton bardakla sağlamaya çalışırken objektiflere takılan İrem Kuru isimli sürücü konuştu.
Onur Çetinkaya
|
08 Haziran 2022, Çarşamba - 13:10
Aracını bardakla boşaltan kadın sürücü: İş çığırından çıktı!

Dün öğle saatlerinde Ankara’da etkili olan kuvvetli sağanak sebebiyle bazı iş yerleri, konut ve okul binaları ile ana arteller ve caddeler sular altında kalmış, selin oluşturduğu dev su birikintilerine araçlarından çıkamayarak mahsur kalan vatandaşları itfaiye ekipleri kurtarmıştı.

Otomobiliyle ilerlemek isterken su altında kalan caddede araç içinde mahsur kalan vatandaşlardan İrem Kuru ise dün gündem olmuştu. İrem Kuru isimli kadın sürücünün çaresizlikten aracındaki suyu karton bardak ile tahliye etmeye çalışması, sosyal medyanın da gündemindeydi.

Sosyal medyada kısa sürede en çok paylaşılan videolardan biri olan “karton bardak ile su tahliyesini” anlatan İrem Kuru, Aydınlıkevler yönüne gitmek isterken bir anda aracıyla bir su birikintisine girdiğini ve olayın 4-5 dakika içinde cereyan ettiğini söyledi.

Kırmızı ışıkta durduğunda bir anda etrafının göle dönüştüğünü, kendisiyle birlikte diğer araçların da ilerleyemediğini, 5-6 dakika içinde de otomobilinin içini tamamen suyla dolduğunu anlatan İrem Kuru, panik olduğunu ve ne yapacağını bilemediğini, kapıları açmak istediğini ancak başaramadıklarını, motorun da kendini kapattığını belirterek, “Etraftan insanlar bağırarak bize bir şeyler söylemek istediler. Etrafımızda bizi kurtarabilecek görevli de yoktu. Telefonla yetkililere ulaşmaya çalıştık ancak kimseye ulaşamadığımız için kendi gayretlerimizle aracımızdan çıktık ve yüksek bir yerde suların araçlarımızın etrafından çekilmesini beklemeye başladık.” diye konuştu.

Sosyal medyada en çok yayınlanan videolardan birinin ortaya çıktığının hatırlatıldığı İrem Kuru, o an ellerinin altında suyu tahliye edebilecek hiçbir şey olmadığını, çaresizlik içinde yanlarında bulunan karton bardakla otomobilin içindeki suyu boşaltmaya çalıştıklarını söyledi. Kısa sürede aracın içinin tamamen su dolduğunu belirten Kuru, bir süre sonra işin iyice çığırından çıktığını ve bardakların da işe yaramaz hâle geldiğini ifade etti.

“Araçta yalnız değildim. İki iş arkadaşımla birlikteydim. Arkadaşlarımdan biri, otomobilin kapısı açılmadığı için camdan çıktı. Biz de kapıları zorladık ve açılınca hemen çıktık” diyen İrem Kuru, iş arkadaşlarının da panik olduğunu ve birbirlerini telkin edemediklerini, ne yapacaklarını, araçtan dışarı nasıl çıkacaklarını, kimi arayacaklarını bilemediklerini, akıllarına 155 Polis İhbar Hattı ile 112 Acil Servis Hattı’nın geldiğini ancak ihbar sayısının çokluğu sebebiyle ulaşım sağlayamadıklarını anlattı. İlk kez başlarına böyle bir şey geldiği için ne yapacaklarını bilemediklerini dile getiren İrem Kuru, kendi kendilerini yatıştırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Karakol önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İrem Kuru, otomobilinin sigorta işlemleri için rapor ve tutanak gerekliliği sebebiyle karakola geldiğini, aracı kontrol edenlerin hurdaya çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu belirttiklerini sözlerine ekledi.

[AA]


http://ankaramasasi.com/haber/1560913/aracini-bardakla-bosaltan-kadin-surucu-is-cigirindan-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.