ABD’den ''Suriye operasyonu'' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barbara Leaf, ABD'nin çabalarına karşın Türkiye'nin bu konuda geri adım atacağına inanmadıklarını ifade etti.
Onur Çetinkaya
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 10:47
ABD’den ''Suriye operasyonu'' açıklaması

Türkiye'nin yakında başlatmayı planladığı yeni Suriye operasyonuyla ilgili tartışmalar sürüyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barbara Leaf, ABD'nin Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yeni bir operasyon başlatmasından endişe ettiğini belirterek “Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik olası askeri faaliyetlerle ilgili yükselen söyleminden büyük endişe duyuyoruz” dedi.

Leaf, dün ABD Kongresi'nde düzenlenen oturumda, “Bunu durdurmak için diplomatik çabalarımızı artırdık” diye söyledi.

ABD'li yetkililerin konuyla ilgili Türkiye'yle pek çok görüşme yaptığını kaydeden Leaf, bölgedeki bir askeri operasyonun istikrarı ve IŞİD'le mücadeleyi tehlikeye düşüreceğine inandıklarını ifade etti.

'' Türkiye’nin geri adım atacağına inanmıyoruz''

Müsteşar Yardımcısı,“Türk hükümeti görüşlerimizin gayet farkında. Kendileriyle üst düzey temaslarda bulunduk” diye konuştu.

Çabaların Türkiye'yi planlarından vazgeçmeye ikna edip etmediğine ilişkin de konuşan Leaf,“Bunu yapacakları konusunda garanti veremem” diyerek ABD’nin ikna çabalarının şu ana dek başarısız olduğunu ve Türkiye’nin geri adım atacağına inanmadıklarını '' söyledi.

http://ankaramasasi.com/haber/1562456/abdden-suriye-operasyonu-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.