Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı'nın adayı benim

İzmir'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nın adayı benim. Seçim haziran ayında yapılacak." dedi. Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'na "Adaylığını ya da adayını açıkla" diye seslendi.
Onur Çetinkaya
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 16:27
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı'nın adayı benim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

2023 seçimlerine değinen Erdoğan,Cumhur İttifakı'nın adayını ilk kez net açıkladı. 

''Cumhur İttifaka'nın adayı benim''

Seçimlerin önümüzdeki yıl haziran ayında yapılacağını vurgulayan Erdoğan, "Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremezsin. Seçim önümüzdeki yıl haziran ayının ortasında yapılacak. Kaçacak yerin yok Bay Kemal. İşte söylüyorum, Cumhur İttifakı'nın adayı Tayip Erdoğan." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'erken seçim' çağrılarına net bir şekilde yanıt veren Erdoğan, "Artık kaçak güreşmeyi bırak, sürekli bahane üretmekten lafla peynir gemisini yürütmekten vazgeç." ifadelerini kullandı.

"Ya adayını ya da adaylığını açıkla"

Erdoğan,'' Az önce Efes 2022 Tatbikatı'nda sayın Bahçeli ile beraberdik. Sayın Bahçeli defalarca ismimi açıkladı. Daha ne arıyorsun? 2023 seçimlerinde aday olmak için de can atıyorsun. Gel kendine ve partine daha fazla eziyet etme Bay Kemal. Cesaretin varsa, yüreğin yetiyorsa bugünden tezi yok ya adaylığını açıkla, ya da adayını açıkla. Siyaset yürek ve samimiyet işidir. Bu soruma cevap vermezsen hem yüreksiz, hem samimiyetsizsin demektir.'' diyerek  Kemal Kılıçdaroğlu'na ''adayını açıkla'' çağrısını yineledi.

http://ankaramasasi.com/haber/1563600/cumhurbaskani-erdogan-cumhur-ittifakinin-adayi-benim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.