Hilal Ayık'tan ABB'ye eleştiriler

Akyurt Belediye Başkanı Hİlal Ayık, Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) ekonomik krizi bahane göstererek iş yapmadığını belirterek "Bu krizden sadece büyükşehir belediyesini mi etkiliyor?" diye sordu.
Büşra Bayrak
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 21:26
Hilal Ayık'tan ABB'ye eleştiriler

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Haziran ayı Meclis Toplantısı'nda söz alan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ABB'yi eleştirdi.

ABB'nin çalışmalarını ekonomiyi bahane ederek durdurduğunu belirten Ayık "Dünyayı da sarsan, etkileyen bir süreç var. Ne zaman eleştirsek, bunu öne sürüyorlar. Ben de şunu söylüyorum; dünya çalkantıdaysa sadece Büyükşehir Belediyesini mi etkiliyor? İlçe belediyeleri etkilenmiyor mu? Devlet yatırımları etkilenmiyor mu?" diye sordu.

AK Partili belediyeler ne yaptı?

Ayık, AK Partili belediyelerin ekonomiyi bahane etmeden çalışmalarına devam ettiğini belirterek, yaptıkları çalışmaları sıraladı.

"Ben sadece belediyelerimizin yaptığı birkaç hizmetten bahsedeceğim" diyen Ayık şunları paylaştı;

Bala Belediyesi 400 km yol yapmış. Altındağ Belediyesi 11 tane kütüphane açmış. Çubuk Belediyesi yakında muazzam bir spor kompleksi açacak. Kalecik Belediyemizin sosyal tesisleri, inşaatı devam eden spor salonu var. Pursaklar’da endemik vadimiz var, ayrıca Ertuğrul Ağabey (Ertuğrul Çetin) de yolları nakış gibi işliyor bir gidin görün derim. Sincan Matematik Müzesi açtı, sanat akademisi var. Kahramankazan kent meydanı yapıyor, tarımsal desteklerde bulunuyor. Muzaffer Ağabey (Muzaffer Yalçın) Leblebiciler Çarşısı yapıyor. Bölgeyi turizme kazandırmak ihya etmek için türlü faaliyetlerde bulunuyor. Kısaca Akyurt’a da değineyim yüzme havuzu gençlik merkezimiz devam ediyor. Lokallerimizi açtık, kütüphanelerimizin birini açmıştık iki tane daha açıyoruz. 

İlçe belediyesi olarak bütçelerinin bu kadarına el verdiğini ifade eden Ayık, büyükşehirin daha büyük işler yapabileceğini vurguladı.

http://ankaramasasi.com/haber/1563881/hilal-ayiktan-abbye-elestiriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.