Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık rozetini çıkaracak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masadan aday olarak çıkması halinde genel başkanlık rozetini çıkaracağı, yerine bir vekili atayacağı öne sürüldü.
Ankara Masası
|
10 Haziran 2022, Cuma - 09:54
Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık rozetini çıkaracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün İzmir'de yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı'nın adayının kendisi olduğu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da "Ya adaylığını ya da adayını açıkla" diye seslenirken siyasi kulisler de hareketlendi.

Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına rağmen altılı masada yer alan muhalefet partilerin seçim sürecini bekleme tavrında bir değişiklik olmadığı belirtildi.

Rozetini çıkaracak

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre CHP de muhalefetin adayının Kemal Kılıçdaroğlu olma ihtimaline karşı atılacak adımlar üzerinde çalışılıyor.

CHP kulislerinde seslendirilen görüşe göre altılı masadan aday olarak çıkması halinde Kılıçdaroğlu, genel başkanlık rozetini çıkarıp yerine bir vekil atayacak, seçimi kazanması halinde de parti görevinden istifa edecek ve partide kurultay süreci başlayacak.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, geçiş sürecinde birçok yetkisini parlamenter sistem ilkelerine göre paylaşacak.

http://ankaramasasi.com/haber/1564386/kemal-kilicdaroglu-genel-baskanlik-rozetini-cikaracak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.