Okul bahçesindeki ağaçtan düştü ölümden döndü

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan anaokulunun bahçesindeki ağaçtan düşen 6 yaşındaki E.Ş. ölümden döndü.
Ankara Masası
|
11 Haziran 2022, Cumartesi - 12:13
Okul bahçesindeki ağaçtan düştü ölümden döndü

Olay Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yaşandı.

Edilinen bilgiye göre, anaokulu öğrencisi  E.Ş. öğretmenleri görmeden ağaca tırmandı. Ağaçtayken dengesini kaybeden küçük çocuk, düşerek betona çakıldı. Okula çocuğunu almaya gelen baba Yasin Ş. kızının düştüğünü görünce koşarak yardıma geldi. 

Babanın ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri küçük kızı ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırdı.

 yaşındaki kızın sağlık durumunun iyi olduğu, ancak yaşadığı durumun travmasını yaşadığı bildirildi.

"15 dakika boyunca kızım bana yerde yalvardı"

Olay gününü anlatan baba Yasin Ş., “Okuldan kızımı almaya gittim saat 16.30 civarında. Kızımı almaya gittiğimde baktım ama kızımı göremedim. Ağaçların dibinde bir çocuk ağlama sesini duydum. Dedim kızımı alırım ama önce yere düşen çocuğa bakayım. Çocuğun yanına gittiğimde baktım ki kendi kızım. Ne öğretmen, ne bakıcıları hiç kimsenin olmadığı gördüm. Kızımı 15 dakika yerden kaldıramadım. Kızımın kolunda parçalı kırıklar olduğunu daha sonra hastanede ameliyattan sonra öğrendim. 15 dakika boyunca kızım bana yerde yalvardı baba beni kucağına al diye ama ben kızıma yardımcı olamadım. Şu anda kızımın psikolojisi ben düşünemiyorum, 'Babam beni neden kucağına almadı?' Hiçbir yetkili, öğretmen, müdür, bakıcılar, stajyer öğretmen, hiç kimse yoktu. Başlı başına sorumsuzluk başka bir şey değil” diye konuştu.

"Ertesi gün bütün okuldaki ağaçların kesildiğini öğrendik"

İHA'ya konuşan baba Yasin Ş. okuldaki veliler ile iletişime geçtiğini ve okuldaki bakıcının sigortasız çalıştırıldığını iddia ederek "Okuldaki veliler bu sorumsuzluktan dolayı panik olduklarını ve korktuklarını ve artık çocuklarını okula göndermeyeceklerini söylediler. Okuldaki bakıcının sigortasının olmadığını ve her hafta bizden belgesiz olarak paralar toplandığı bellidir. Daha sonrasında bu olayın arkasından hemen ertesi gün bütün okuldaki ağaçların kesildiğini öğrendik. İllaki birinin canı yandığı zaman mı o ağaçlar kesilecekti. Normalde yönetmelikte anaokulundaki ağaçların boyunun öğrenci boyunu geçmeyeceği söyleniliyor ama hiçbir şekilde bakılmadı sadece bizim canımız yandıktan sonra ertesi gün ağaçlar kesildi" ifadelerini kullandı.

"Bugün benim canım yandı yarın başkasının canı yanmasın"

"İllaki birinin canının mı yanması lazım? Bugün benim canım yandı yarın başkasının canı yanmasın" diyen baba Yasin Ş, "Bu sorumsuzluk nedir? Zaten savcılığa başvurumu yaptım. Herkes gereken cezayı alsın. Bu sorumsuzluk başlı başına. Anaokulunda biz çocuklarımızı kimlere emanet edeceğiz? Böyle bir şeyi düşünemiyorum. Şu anda kızımın benim hakkımdaki düşüncelerini bilemiyorum. 15 dakika boyunca ben kızımı kucağıma alamadım, yerde yatıyordu" diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1568384/okul-bahcesindeki-agactan-dustu-olumden-dondu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.