Bakan Kurum, selin vurduğu Haymana'da inceleme yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin yaşandığı Haymana ilçesinin kırsal mahallelerinden Kızılkoyunlu'ya ilk olarak 15 ev tipi konteynır ve 30 büyükbaş hayvanın barınması için çadır göndereceklerini açıkladı.
Mevlüt Peker
|
13 Haziran 2022, Pazartesi - 12:59
Bakan Kurum, selin vurduğu Haymana'da inceleme yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sel felaketi sebebiyle büyükbaş hayvanların sel sularına kapıldığı Ankara'nın Haymana ilçesine bağlı kırsal mahallelerden Kızılkoyunlu'da inceleme yaptı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Haymana Kaymakamı Muhammed Gürbüz ve Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut'un eşlik ettiği Bakan Murat Kurum, Kızılkoyunlu Mahalle Muhtarı ve köylülerle sel sebebiyle yıkılan kerpiç evleri ve ahırları inceledi ve vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Kerpiç evleri yıkılan ya da zarar gören köylüler ile ahırları yıkılan vatandaşların taleplerini tek tek kaydeden Bakan Kurum, ilk olarak Kızılkoyunlu Mahallesi'ne 15 ev tipi konteynır gönderecekleri, barınmaları için 30 büyükbaş hayvan için de büyük çadır vereceklerini söyledi. Murat Kurum, ihtiyacı olan vatandaşların mutlaka muhtara başvuruda bulunmalarını isteyerek, "Muhtara isteklerinizi iletmeniz yeterli olacaktır" dedi.

Etkili olan sağanak yağış sebebiyle Haymana ilçesine bağlı Kızılkoyunlu Mahallesi'nde derelerin taşması çok sayıda büyükbaş hayvanın sele kapılmasına neden olmuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1572383/bakan-kurum-selin-vurdugu-haymanada-inceleme-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.