Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız" dedi.
Onur Çetinkaya
|
13 Haziran 2022, Pazartesi - 14:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete ek zam ile ilgili açıklamalarda bulundu.

''Milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız'' 

Erdoğan, Tarih vererek Temmuz ayını işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “İnsanlarımızın döviz alışkanlığını TL'ye çevirmek için çeşitli alternatifleri gündeme alıyoruz. Rasyonel gerekçelerle açıklanamayacak fiyat artışlarına karşı tedbirler geliştiriyoruz.'' dedi.

Temmuz ayında enflasyon farklarıyla ocakta ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız diyen Erdoğan asgari ücrete ek zamla ilgili müjdeyi de vermiş oldu.

Asgari zam ne olacak?

Cumhurbakanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası milyonlarca vatandaş yapılacak asgari zammın ne kadar olacağını hesaplamaya başladı.

Buna göre en az yüzde 35'lik artış üzerinden hesaplanan asgari ücret 5.750 TL bandına yaklaşıyor.

Temmuz ayında açıklanacak Haziran ayı enflasyon verilerinin ardından ise yıl başından bu zaman  görülen artış yüzde 42'yi aşarsa asgari ücrette 6.000 TL'yi aşmış olacak.

http://ankaramasasi.com/haber/1572658/cumhurbaskani-erdogan-mujdeyi-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.