Ersan Şen Mansur Yavaş'ı savundu

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen'in Ankara'da yaşanan sel felaketinin ardından eleştirilerin odağı olan ABB Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili açıklamaları günün en çok paylaşılan videosu oldu.
Ankara Masası
|
15 Haziran 2022, Çarşamba - 11:37
Ersan Şen Mansur Yavaş'ı savundu

Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programına konuk olan Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen,  Ankara'da yaşanan sel felaketinin ardından hedef alınan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı savundu.

Prof. Dr. Ersan Şen, sel felaketinin faturasının Yavaş'a çıkarılmasının haksızlık olduğunu söyledi.

Şen "25 yılı bir kenara bırakıp 3 yıldan sorumlu tutarsan o 25 yılda yapılan hataları görmezden gelirsin" diye konuştu.

2009 yılında İstanbul'da yaşanan sel felaketini hatırlatan Şen " 9 Eylül 2009 tarihi. İstanbul'da sel felaketi. 31 kişi hayatını kaybetti. Ayamama deresi, 10 kişi de kayboldu, zarar 70 milyon dolar. Baraj kapakları açıldı denildi. Ama Ayamama deresinin büyük hatası kimin dönemiydi 2009 yılı ? Kaç kişi hayatını kaybetmiş 31 yaklaşık 10 kişi de kayıp. Eleştiri yaparken insaflı olacaksınız." dedi.

" 25 yılda nelerin yapılmadığını ortaya koymak lazım"

Şen, Mansur Yavaş'a yüklenilmesinin insafsızlık olduğunu belirterek "25 yıl imar planı değişikliklerini yap, dere yataklarını yapılaşmaya aç, kentlerin canına oku ondan sonra da yık bir belediye başkanının üzerine sıyrıl işin içinden. Böyle bir dünya yok. Türkiye Cumhuriyeti sel felaketleri olsun da ölülerini gömsün diye bir yer değil. Öyle bir şey yok önleyeceksin. Mesele önlemek. 3 yılın hatası Mansur Yavaş'ın üzerindeyse 25 yılda nelerin yapılmadığını da ortaya koymak lazım." şeklinde konuştu.

Şen sözlerine şöyle devam etti;

10- 14 Haziran tarihlerinde 4 gün kayıp olduğu söylenen Mansur Yavaş'ın fotoğraflarını halk çekmiş vermiş. Olduğu yeri söylüyorum fotoğraflar sahte değil. Altındağ, İvedik, Akyurt, Haymana sel bölgelerine gitmiş Yok efendim çizme giymiş de giymemiş de. Çizme giydin de ne oldu? Ben de giydim çizme! Mesele çizme giymek mi? Türkiye Cumhuriyeti'nde 15 ilde sel felaketi var an itibariyle Sivas'ta var meteoroloji uyardı. Ne yapabilirsin? Felaket, 4 yıl önce Ankara'da olan sel felaketinde 6 kişi yaralandı Allah'tan kimse ölmedi. Biz burada yarışma yapmıyoruz. Ama bu sel felaketi ilk felaket değil neden bunu söylemiyorsunuz? Niye bir yılda düşen yağışın 3'te birinin düştüğünü söyleyip de insaflı davranmıyorsunuz?"

http://ankaramasasi.com/haber/1582359/ersan-sen-mansur-yavasi-savundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.