Erdoğan,''Yeniden söylüyorum, ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla''

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altılı masa ve KemaL Kılıçdaroğlu'nu adaylık konusunda eleştirdi.
Onur Çetinkaya
|
15 Haziran 2022, Çarşamba - 12:50
Erdoğan,''Yeniden söylüyorum, ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla''

2023 seçimleri için geri sayımın başladığını söyleyen Erdoğan,cumhurbaşkanlığı adayının kim olduğunu açıklamayan Millet İttifakının 6 liderini eleştirdi.

Erdoğan, ''Daha adayının ismini açıklamayanların, ülkeye hizmet etmek gibi amaçları yok. Güya seçim tarihi belli olsa aday çıkartacaklar ama ortada isim misin yok. Aylarca masada kimin nerede oturacağına karar vermeyenlerden daha ne beklenir ki?'' dedi.

''Bu nasıl aday hemen yıpranıyor''

Gelecek sene yapılacak seçimde adayın isminin yıpranması hakkında konuşan Cumhurbaşkanı, '' Yıpranma korkusu nedeniyle aday açıklamadıklarını söylüyorlar. Bu nasıl aday ki, ismi gündeme gelir gelmez hemen yıpranıyor, bu nasıl aday ki siyaset sahnesinde kaldıkça boyası, makyajı dökülüyor? Bunun adı strateji değil, sihirbazlıktır.'' diye altılı masayı eleştirdi.

''Mert ol hadi çık ortaya''

Kılıçdaroğlu'nun adaylık kararsızlğına değinen Erdoğan, ''Kemal Kılıçdaroğlu'na yeniden söylüyorum, ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla.'' diyerek sözlerini yineledi.

Eski Türkiye'ye ait önyargıların artık Türk siyasetinde yeri olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı,'' Bay Kemal biz senin meşrebinle ilgilenmiyoruz merak etme. Mert ol hadi çık ortaya'' dedi.

''HDP'nin yol açtığı rezil görüntüleri daha unutmadık''

Altılı masanın altındaki gizli ortak HDP'nin yol açtığı rezil görüntüleri daha unutmadık diyen Erdoğan, polise yumruk atan HDP Milletvekili Saliha Aydemir hakkında sert konuştu.

Cumhurbaşkanı, ''Buradan sesleniyorum, o rezilliğe yol açan sözde milletvekilin, dosyası çok kabarık. Hukuk önünde bunun hesabının sorulmasının, sonuna kadar takipçisi olacağız. Süratla dokunulmazlığının kaldırılması gerekiyor'' ifadelerine yer verdi.

http://ankaramasasi.com/haber/1582643/erdoganyeniden-soyluyorum-ya-adayligini-acikla-ya-da-adayini-acikla
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.