HDP: Millet bahçeleri, şirketleri zengin etme projesi!

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, iktidarın millet bahçeleri projelerinin, ihalelerle firmaları zengin etme projesi olduğunu söyledi.
Mevlüt Peker
|
15 Haziran 2022, Çarşamba - 15:10
HDP: Millet bahçeleri, şirketleri zengin etme projesi!

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı basın toplantısında, İstanbul'da Çekmeköy ilçesinin ikinci büyük parkının yok edilerek yapılaşmaya açılacağı iddiasında bulunarak, Çekmeköy Belediyesinin bu alanda bir otopark ve kapalı pazar yeri kurmak istediğini, halkın ise buna karşı gelerek parkına dokunulmasını istemediğini ileri sürdü.

Millet bahçesi yapılacak gerekçesiyle Sancaktepe ilçesindeki Aydos Ormanı'na dozerlerin ve kepçelerin giriş yaptığını söyleyen Oya Ersoy, "Ormandan bahçe olur mu?" diye sordu. Oya Ersoy sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ormanı kesip, bahçe yapacaklarını söylüyorlar. Soruyorum, ormandan bahçe olur mu? Daha şimdiden 'millet bahçesi' adı altında 7 bin metrekarelik alanı otopark için kesmiş durumdalar, ağaçlar katledildi orada. Adı 'millet bahçesi' ama konu rant. Millet bahçeleri projesi, iktidarın ihalelerle şirketleri zengin etme projesidir."

Kentsel dönüş bahanesiyle Fetihtepe Mahallesi'nde halkın barınma hakkının ellerinden alındığı vurgusunda bulunan Oya Ersoy, "Bu yıkımın ardında Beyoğlu'nda Haliç Tersaneleri üzerine yapılmaya çalışılan Haliçport projesi var." ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1582956/hdp-millet-bahceleri-sirketleri-zengin-etme-projesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.