Emrullah İşler: Sel felaketinin tek sebebi ABB'dir

Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ankara'da yaşanan sel felaketinin tek sebebinin Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’nin üzerine düşeni yapmaması olduğunu söyledi. İşler "Başkent’te yakışmadı. Büyükşehir Belediyesi sınıfta kaldı" dedi.
Ankara Masası
|
16 Haziran 2022, Perşembe - 13:19
Emrullah İşler: Sel felaketinin tek sebebi ABB'dir

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler oldu.

Ankara'da yaşanan 4 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İşler, Ankara Büyükşehir Belediyesini eleştirdi.

"Tek sebebi büyükşehir ve ASKİ"

"Melih Gökçek Ankara’da 25 yıla yakın büyük hizmetler yaptı. Mansur Yavaş’a derli toplu bir belediye teslim etti. Bakıyoruz 3.5 yıldır bir yatırım yok. İktidar sizde alt yapıyı yapsaydınız." diyen İşler Bakanımızla birlikte hem Altındağ’ı hem Akyurt’u gezdik. Bu sel felaketinin tek sebebi Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’nin üzerine düşeni yapmamasıdır" dedi.

Dere yatağı daraltılmış iddiası

İşler, çok konuşulacak bir iddiada da bulunurken "Altındağ’da Tatlar Deresi bölgesinde yol genişletme çalışması yapılıyor. 5 metre olan dere yatağı bir metreye indiriliyor. Aşağı bölgede menfez yapılması gerekirken, boru konuyor, geri kısmı kapatılıyor. Yoğun bir yağış gelince de bu felaket yaşanıyor adeta davetiye çıkarılıyor." şeklinde konuştu.

"Böyle mi mücadele edilir?"

Selin yaşandığı Akyurt'ta gittiklerinde ise büyükşehirden üst düzey hiç bir yetkiliyle karşılaşmadıklarını aktaran İşler "Bu felaketler yaşanmış, biz bakanlık düzeyinde sel bölgelerine gidiyoruz, durumu görüyoruz. Belediye başkanlarımız yanımızda inanır mısınız büyükşehirden üst düzey kimse yok. Bir konu oluyor, vatandaş soruyor kim var diyoruz ASKİ’den üst düzey hiç kimse yok. Selle, böyle mi mücadele edilir?" sorusunu yöneltti.

"Büyükşehir Belediyesi sınıfta kaldı"

Büyükşehir Belediyesine yönelik eleştirilerine devam İşler şunları söyledi;

Sayın Mansur Yavaş’ın afet gecesi vermiş olduğu görüntü ortada. İstanbul ve Ankara’da diğer yerlerde algı oluşturdular, kamuoyu yoklamalarında iyi çıkıyoruz diyorlar ama bu bir yere kadar. Lafla peynir gemisi yürümez demiş atalarımız. 3.5 yıl oldu, gerekli tedbirler alınmıyor, alt yapı konusunda hiçbir yatırım yok. Bundan sonra bu tür sıkıntılarda yaşandığında geçmiş yönetimler suçlanarak bundan kurtulunamaz.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Ankara’nın acil olan yatırımlarını bir an önce yapması gerekiyor. Yapılmadığı takdirde, bu tür sıkıntılar yaşanacak.

4 tane canımızı kaybettik, ama Başkent’te yakışmadı. Büyükşehir Belediyesi sınıfta kaldı.

http://ankaramasasi.com/haber/1584946/emrullah-isler-sel-felaketinin-tek-sebebi-abbdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.