CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz​: Murat Ercan her şeyi sattı

CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz​, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'ı eleştirirken "Borcum yok diyor, doğru borcu yok ama Sincan’da satılmadık bir şey kalmadı" dedi.
Ankara Masası
|
17 Haziran 2022, Cuma - 13:33
 CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz​: Murat Ercan her şeyi sattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz , Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

Sincan'daki çalışmaları hakkında bilgi veren Ömer Yılmaz, son dönemde partilerine teveccühün arttığını söyledi.

Yılmaz, 2024 yerel seçimlerinde her şeyin değişeceğini belirtirken "Sincan halkı kandırıldığının farkında" dedi.

"Oğlumu AK Parti'ye üye yapmışlar"

Üye kaydı konusunda çok konuşulacak bir iddiada bulunan Yılmaz "Biz birebir üye kaydı yapıyoruz. Ama AK Parti’de böyle bir şey yok. TC kimlik numarasıyla kayıt yapıyorlar." ifadelerini kullandı. 

İddiasını bir adım öteye götüren Yılmaz " İnsanlar AK Parti tarafından habersizce üye yapılmış. Benim oğlum gençlik kolları başkanıyken Ak Parti’ye üye yapmışlar. Biz de üyelikten düştükten sonra fark ettik." şeklinde konuştu.

Yılmaz, partilerine AK Parti ve MHP'den geçen çok sayıda vatandaş olduğunu söyledi.

"Hedefimiz belediyeyi almak"

Sincan Belediyesinin  1989-94 tarihleri arasında CHP'de olduğunu hatırlatan Yılmaz "Hedefimiz belediyeyi geri almak.  Mahalle mahalle çalışmalarımız devam ediyor. Sandık görevlilerimizi tamamladık, her an seçim olacakmış gibi çalışıyoruz" dedi.

Yılmaz, 6'lı masanın Sincan'da heyecan uyandırdığını belirtirken, ilçe başkanları düzeyinde görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı. Yılmaz, 2024 seçimlerinde Millet İttifakı olarak tek adayla çıkabileceklerini belirtti.

" Eğitimde çok geriyiz"

Sincan'da bir eğitim sorunu olduğunu ifade eden Ömer Yılmaz "Sincan’da 23 mahallemizde taşımalı eğitim var. 1,2 öğrenci için servis gitmiyor. Tek eğitime geçeceklerini söylemişlerdi, ancak  okul sayısı yeterli değil. Okulların bahçesindeki çocukların oyun alanını okullara çevirdiler. Sincan’da eğitim sıkıntımız büyük. Sincan’da bir üniversitemiz yok. Eğitimde çok geriyiz." diye konuştu.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'ın çiftçiye yardım yaptığını ancak yeterli olmadığının altını çizen Yılmaz "Sincan’da hayatından memnun olan çiftçiye rastlamadım. Murat Ercan, tohum veriyor çiftçiye yardım ediyor ancak büyükşehirin yardımlarının yanında hiç kalır." şeklinde konuştu.

Sincan'ın tanklarla anılan bir ilçe olduğunu aktaran Yılmaz, öncelikle bu imajın düzeltilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Sincan'da yaptığı yatırımlardan bahseden Yılmaz, asfalt serimi, yama çalışması, kavşak çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"Sincan’da satılmadık bir şey kalmadı"

CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz, Murat Ercan'ın ABB'ye eleştirilerine yönelik  ise "Bu kadar insafsızlık olmaz. ABB gerçekten çalışıyor. Bu çalışmaları eskiden Sincan Belediyesi adı altında Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptıklarını mal ediyordu. Sincan Belediyesinin bir çalışması yok ki.  Sincan’ın yaptıklarını söylüyorum ben. Bir kültür merkezini yaptı, Mustafa Tuna döneminde başlamıştı. Ahi Evran Mahallesi’nde bir kültür merkezi bitecek. Kamu binaları orada burada. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan borcum yok diyor, doğru borcu yok ama Sincan’da satılmadık bir şey kalmadı. Temelli bölgesindeki, Yenikent’teki araziler, Sincan Belediyesinin bütün mallarını satıyor. Her şeyi satarak borcum yok, demesinin bir anlamı yok. Bir Yenimahalle Belediyesine bakalım nasıl işletiliyor, bir de Sincan’a bakalım değerlendirelim. 750 milyon bütçeyi ne yaptı, nasıl değerlendirdi bu durumlardan mustaribiz." şeklinde konuştu.

"İmza atanlarda bir sıkıntı yok, yapanlar FETÖ’den tutuklanıyor"

Ersin Küçükbarak'ın "Sincan’da bir cami ve iş yeri merkezi inşaatı vardı FETÖ’yle ilişkilendirilmişti. Burası bitti mi?" sorusuna ise Yılmaz şu şekilde yanıt verdi;

Sincan’da bir imam hatip lisesi  bir de cami yerimiz vardı. Burada Sincan’a yakışır bir cami yapalım dedik ama ne hikmetse Mustafa Tuna döneminde 3 kere proje değiştirdiler. Büyükşehir belediyesi, Sincan Belediyesi projeleri değiştirdi. 184 dükkanlı ticari bir merkez yaptılar. Üst tarafını da cami yapıyoruz diye söylediler. Geçen Cuma namaz kılmak için gittim nasıl bir yer diye. Bir apartman dairesi gibi bir yer cami falan yok. İnsanları kandırıyorlar. Sonra bunu yapan arkadaşları FETÖ’den tutukladılar. Ne hikmetse 3 kere imar değiştirdiler, imza atanlarda bir sıkıntı yok, yapanlar FETÖ’den tutuklanıyor. Onu da anlamış değiliz. Sonra kamu olaya el koydu, topunu birden satışa çıkardılar ancak satılmayınca tek tek satışa çıkardılar.

http://ankaramasasi.com/haber/1587636/chp-sincan-ilce-baskani-omer-yilmaz-murat-ercan-her-seyi-satti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.