Kökünü Kurutma Operasyonu: 234 gözaltı

Diyarbakır merkezli olmak üzere 11 şehirde gerçekleştirilen operasyonda 16 tabanca, 8 uzun namlulu silah, 36,19 gram kokain, 5,30 gram eroin, 245 kilogram esrar, 97 uyuşturucu nitelikte hap, 10 kilogram sentetik uyuşturucu, örgütsel doküman, örgüt paçavraları ve yüklü miktarda suçtan elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi.
Mevlüt Peker
|
22 Haziran 2022, Çarşamba - 11:58
Kökünü Kurutma Operasyonu: 234 gözaltı

Diyarbakır merkezli olarak 11 kentte uyuşturucu satıcılarına yönelik yürütülen "Kökünü Kurutma Operasyonu" kapsamında gözaltı uygulanan zanlı sayısı 234'e çıktı.

Dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde tertiplediği basın toplantısında detaylarını verdiği "Kökünü Kurutma Operasyonu"nda ele geçirilen silahlar ve uyuşturucu maddeleri, basın mensuplarına Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde gösterildi, operasyonun ayrıntılarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.

Kökünü Kurutma Operasyonu, üretimi İran'da yapılan sentetik uyuşturucu maddeleri Van'dan temin edip Diyarbakır ve civarındaki şehirlerde satışının planlamasını yapan ve bu çalışmaları örgütlü suç çerçevesinde gerçekleştiren, içlerinde kadınların da bulunduğu örgüt yöneticileri, örgüt mensupları ve bunlara bağlı münferit uyuşturucu madde ticaretini çocukları ve kadınları da kullanarak yapan torbacılar ile üretimi Diyarbakır'da yapılarak batıdaki illere sevki gerçekleştirilen yüklü miktardaki esrar maddesinin üretim, transfer ve satışını düzenleyen, uyuşturucu maddelerin sokak satıcılığını gerçekleştiren zanlılara yönelik düzenlendi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının desteğiyle 21 Haziran Salı günü Diyarbakır merkezli olmak üzere Batman, Bitlis, Bursa, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, Mardin, Muş, Şanlıurfa ve Van illerinde hava destekli olarak 4200 personelle düzenlenen Kökünü Kurutma Operasyonu'nda toplam 205 adreste aramalar gerçekleştirildi.

Yapılan aramalarda, 16 tabanca, 8 uzun namlulu silah, 2 kalaşnikof tüfek, 6 yivsiz av tüfeği, 36,19 gram kokain, 5,30 gram eroin, 245 kilogram 924 gram esrar, 97 uyuşturucu nitelikte hap, 10 kilogram 467 gram sentetik uyuşturucu, 6 hassas terazi, örgütsel doküman, örgüt paçavraları ve yüklü miktarda suçtan elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi.

Kökünü Kurutma Operasyonunda 21 zanlının daha yakalanması ile gözaltı uygulananların sayısı 234'e ulaştı. Bu zanlılardan 4'ünün uyuşturucu, 1'inin ise mala zarar verme suçundan arandığı belirlendi.

http://ankaramasasi.com/haber/1597185/kokunu-kurutma-operasyonu-234-gozalti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.