Yanık, "Böyle merkezlerin artması için çalışacağız''

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.
Onur Çetinkaya
|
23 Haziran 2022, Perşembe - 11:57
Yanık, "Böyle merkezlerin artması için çalışacağız''

Yanık, merkezden yararlanan engellilerin eğitim ve rehabilitasyon süreçlerini de yakındanizleyerek engelli ve aileleriyle sohbet etti. 

Merkezin engellilere yönelik meslek ve hobiatölyelerini tek tek gezen Bakan Yanık, öğrencilerin yaptığı çalışmaları yakından inceledi. 

Yanık,daha sonra engelli öğrenci ve öğretmenlerinin yıl sonu etkinliklerini izledi.

Bir süre Başkan Enver Demirel'le birlikte koroya katılan Yanık, çocukların burada olmaktan duyduğu mutluluğunyüzlerine de yansıdığına söyledi.

''Merkezlerin sayıları artmalı''

Engelli ve ailelerine yönelik böyle modern bir tesisi kazandırdığı için Başkan Demirel'i tebrikeden Yanık, "Erişilebilirlikten eğitim ihtiyacına, sosyalleşmeden sağlık desteğine kadarhayata geçirdiğimiz tüm hizmetlerimizi bundan sonra da artırarak devam edeceğiz. EtimesgutBelediyesi'nin hizmete sunduğu bu merkezimize benzer eserlerin sayılarının artması içinçalışacağız" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı,bundan sonraki süreçte daha çok engelli aileleriyleengellilerin bir bütün halinde düşünüp, ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde çalışmalara devamedeceklerini vurguladı.

''En kapsamlı engelsiz yaşam merkezi''

Başkan Demirel de Bakan Yanık'a ziyaretleri için teşekkür ederek, "Merkezimiz 2018yılından itibaren Etimesgutlu engelli ve ailelerimize hizmet veriyor. 20 bin metre kare alanüzerine kurulu tesisimizde; özel rehabilitasyon merkezi, konaklama merkezi, meslek ve becerimerkezi, eğitim ve sosyal hizmet merkezimiz yer alıyor. Türkiye'nin en kapsamlı engelsizyaşam merkezimizde engelli ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştıran birçok sosyal kültüreldonatıyı bir arada sunuyoruz" deyi konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1598906/yanik-boyle-merkezlerin-artmasi-icin-calisacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.