Okan Buruk transfer ihtiyaçlarını bildirdi

Galatasaray tarafından KAP'a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) bildirilen 48 yaşındaki teknik direktör Okan Buruk, transfer listesini şekillendirerek ihtiyaçlarını yönetime bildirdi.
Mevlüt Peker
|
23 Haziran 2022, Perşembe - 12:11
Okan Buruk transfer ihtiyaçlarını bildirdi

Fransa'nın başkenti Paris’ten geldikten sonra zaman kaybetmeden ayağının tozuyla işe girişen Okan Buruk, yönetim ile gerçekleştirilen toplantıda ilk etapta mevcut kadrosuna 5 takviye talep etti. 48 yaşındaki çalıştırıcı, orta sahaya 6-8 oynayabilen üst düzey 2 oyuncunun elzem olduğunun altını çizerek, 1 forvet, 1 yerli sağ bek ve 1 kanat istedi.

Okan Buruk, bazı mevkiler için tercihlerini de yönetime bildirdi. Buruk'un forvet için ilk adayı Vedat Muriç. Çaykur Rizespor’da Kosovalı yıldızı çalıştıran Okan Buruk, Vedat Muriç’la Galatasaray’da da çalışmayı istiyor. Galatasaray’ın yeni teknik patronu, Mostafa Mohamed'i de takıma düşünüyor fakat Fransız kulüplerinin ilgisi sebebiyle iyi bir teklif gelmesi durumunda Mısırlı oyuncu satılabilir.

Orta saha için "Gueye ve Torreira" iddiası

Galatasaray'ın 6-8 numaraya 2 önemli transfer yapmak amacıyla girişimlerini başlattığı bildirildi. Sarı Kırmızılıların gündeminde bulunan oyuncular ise; PSG'nin Senegalli yıldız orta sahası Idrissa Gueye ile geride kalan sezonu Fiorentina'da tamamlayan ve bonservisi Arsenal'de olan Lucas Torreira... Cenk Ergün'ün bu iki transferi aynı anda bitirmek istediği ileri sürüldü.

Kanatlar kilit nokta

Formasyon olarak 4-1-4-1 ve 4-2-3-1 oynatmayı planlayan Okan Buruk, kanat oyuncularına iki sistemde de çok değer veriyor. Bu nedenle Yunus Akgün ile Kerem Aktürkoğlu'nun üstüne titreyen başarılı çalıştırıcı, iki genç yıldıza tam güveniyor. Kanat bölgesine 1 oyuncu takviyesi talep eden Buruk'un, Kerem Aktürkoğlu'nun satılması durumunda 1 transfer daha talep edebileceği değerlendiriliyor. Sarı Kırmızılı çalıştırıcının, geçtiğimiz sezon beklentilerin altında kalan Cicaldau, Emre Kılınç, Sacha Boey ve Morutan gibi oyunculara da ikinci şans vereceği ve kampta özellikle bu oyuncularla yakından ilgileneceği belirtiliyor.

http://ankaramasasi.com/haber/1598997/okan-buruk-transfer-ihtiyaclarini-bildirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.