Bilal Haşim Avcı'dan Mürsel Yıldızkaya'ya eleştiriler

CHP Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, Polatlı Belediyesinin son dönemdeki arsa satışlarına dikkat çekerken "2014-2021 yılları arası Polatlı Belediyesinin sattığı arsa fiyatı 213 milyon lira. Polatlı Belediyesi 1926 yılında kuruluyor, 2021’e kadar o kadar arsa satmamıştır." ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
23 Haziran 2022, Perşembe - 12:50
Bilal Haşim Avcı'dan Mürsel Yıldızkaya'ya eleştiriler

CHP Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

Genel siyasette ilişkin açıklamalarda bulunan Avcı, altılı masanın Polatlı'da büyük bir heyecan yarattığını belirtti. Avcı, son seçimden bu yana CHP'nin Polatlı'da ciddi ivme kazandığının altını çizerken, köy ve esnaf gezilerinde bunu net olarak gördüklerini bildirdi. 

Avcı "Polatlı halkı şunu söylüyor, AK Parti ve MHP’den bıktık, çözüm noktası Millet İttifakı’dır" ifadelerini kullandı. Avcı, Polatlı'da özellikle genç işsiz sayısının çok olduğunu aktardı.

"Harcanan paralara yazık günah"

Polatlı'da kapatılan iki hastane binasını da gündeme taşıyan Avcı, buraların atıl durumda olduğunu, hatta yağmalandığını iddia etti. Buralarının bir an önce değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Avcı, "Harcanan paralara yazık günah. 2015 yılından beri bu 2 bina boş" dedi.

Avcı, ilçede kreş ve kütüphane sayısının yeterli olmadığını aktardı.

"1926 yılından bu yana daha fazla arsa satılmış"

CHP Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, belediyenin arsa satışına ilişkin ise dikkat çeken verileri paylaşırken "2014-2021 yılları arası Polatlı Belediyesinin sattığı arsa fiyatı 213 milyon lira. Polatlı Belediyesi 1923 yılında kuruluyor, 2021’e kadar o kadar arsa satmamıştır. Biz arsa satılmasın demiyoruz, hem borçlanıyorsun, hem arsa satıyorsun karşılığında ne yapıyorsun. Polatlı’ya yeterince yatırımın yapılmadığını düşünüyorum. 2024 yılında bu belediyeyi değiştireceğiz." diye konuştu. Avcı, Polatlı Belediyesini günü kurtarmaya yönelik çalışma yapmak suçladı.

"Su içmeyi bırakın elinizi yıkamazsınız"

Polatlı'nın altyapı sorununa da değinen Avcı, şunları söyledi;

"Uzun yıllardır Polatlı’da altyapı diye bir şey yok. Bizim Polatlı içme suyu Konya sınırında Yüzük başı köyünden geliyor. Bizde gittik o bölgelerde incelemelerde bulunduk, 80-85 km.  O boruları görseydiniz, bırakın su içmeyi elinizi bile yıkamazdınız. 1994 yılında çalışmalar yapılmış bir daha el atılmamış. Sürekli arızalarla karşılaştık, 2-3 gün su gelmediği günler oldu. Büyükşehir belediyesi bu işe el attı, 14 tane vana koydu. Çünkü bir arıza durumunda Yüzük Başı’ndan suyu kesiyorsunuz su gelene kadar 2 gün geçiyor. Şimdi vana koyulunca arıza olsa bile kısa sürede müdahale etme şansı oldu."

http://ankaramasasi.com/haber/1599172/bilal-hasim-avcidan-mursel-yildizkayaya-elestiriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.