Etimesgut'ta 'Türk Harp Dili ve Edebiyatı Sempozyumu'

Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı konferans salonu düzenlenen Türk Harp Dili ve Edebiyatı Sempozyumu'na ev sahipliği yaptı.
Ecem Çetin
|
23 Haziran 2022, Perşembe - 16:15
Etimesgut'ta 'Türk Harp Dili ve Edebiyatı Sempozyumu'

Etimesgut Belediyesi, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu ve Türk Dil Kurumu (TDK) ve Türk Dil Kurumu işbirliğiyle "Türk Harp Dili ve Edebiyatı Sempozyumu" düzenlendi.

Sempozyumun 2. gün oturumlarına  Türk Tarih Müzesi ve Parkı konferans salonu ev sahipliği yaptı. Sempozyumda 22 oturum yapıldı 84 tebliğ yayımlandı. 

Sempozyumun kapanış oturumuna Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve MSÜ Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Dr. Gültekin Yıldız da katıldı.

"Akademisyenlerimizi, uzmanlarımızı bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz"

Başkan Demirel, Türk Tarih Müzesi'nin bir üniversite gibi eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yaptığını belirterek, "Türk Harp Dili ve Edebiyatı Sempozyumu ile değerli akademisyenlerimizi, uzmanlarımızı bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Böyle sempozyumun Türk tarihinin anlatıldığı müzemizde yapılması da ayrı bir anlam kazandırmıştır" ifadelerini kullandı. 

MSÜ akademisyenlerine "Sadakati yalnızca bu millete ait olan asker yetiştirin" diye seslenen Demirel, "Sadakati, bağlılığı başka yere ait olanların neler yaptığını 15 Temmuz hain darbe girişiminde gördük. Düşmanın bile yapmaya cesaret edemediğini 15 Temmuz'da bu millete yaptılar" diye konuştu. Demirel, askeri öğrencilerin mutlaka müzeyi ziyaret etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Prof. Dr. Gültekin Yıldız da katkı ve destekleri için Başkan Demirel'e teşekkür etti.

Değerlendirme oturumuna Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun, Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, Prof. Dr. Abdullah Şengül, Prof. Dr. Süer Eker, Prof. Dr. Mehmet Fatih Kirişçioğlu, Prof. Dr. Ali Yakıcı katıldı.

http://ankaramasasi.com/haber/1599425/etimesgutta-turk-harp-dili-ve-edebiyati-sempozyumu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.