Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Ergün Atalay asgari ücret zammıyla ilgili konuştu

Asgari ücrette zam için Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Zam için ‘var’ da demedi, ‘yok’ da. Ama dikkatle dinledi" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
24 Haziran 2022, Cuma - 11:17
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Ergün Atalay asgari ücret zammıyla ilgili konuştu

Enflasyondaki artış ve hayat pahalılığı asgari ücrete yapılan zammı eritirken, milyonlarca çalışan yeni bir zam beklentisi içine girdi. İktidar cephesinden de peş peşe yeni bir zam yapılacağı açıklamaları geldi.

Tüm bu gelişmeler çerçevesinde geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen  Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hürriyet yazarı Hande Fırat'a konuşan Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomideki durumun farkında olduğunu belirttiğini aktardı.

Atalay, Erdoğan'a "Bir an evvel asgari ücretliye, işçi emeklisine, dar sabit gelirliye, işsize düzenleme gerekiyor; nefes alacakları, onlara oksijen olacak bir düzenleme lazım" dediğini söyledi.

Atalay, "Zam için ‘var’ da demedi, ‘yok’ da. Ama dikkatle dinledi" dedi.

"Bakanın çağrıda bulunması yeterli"

Atalay, sözlerine şöyle devam etti;

"Artık tahammül kalmadı... Zam yapıp enflasyon da böyle artmaya devam ederse zam yapmanın da manası olmaz. Enflasyonla mücadele mutlaka şart. Tahammül kalmadı. İktidar ve muhalefet enflasyonla birlikte mücadele etsin. Sonra sandıkta kim kime istiyorsa oy versin. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması için bakanın çağrıda bulunması yeterli.

Ok yaydan çıktı. Bir iyileştirme yapmak zorundalar. Yapmazlarsa aralık ayına kadar ne asgari ücretli tahammül eder ne de hükümet."

http://ankaramasasi.com/haber/1600814/cumhurbaskani-erdoganla-gorusen-ergun-atalay-asgari-ucret-zammiyla-ilgili-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.