Ağrı ve Iğdır da sele teslim

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Iğdır'ın Aralık ilçesinde meydana gelen sel felaketlerinde birçok ev, iş yeri ve araç sular altında kalırken, gümrük kapılarında tüm işlemler durdu.
Mevlüt Peker
|
28 Haziran 2022, Salı - 01:11
Ağrı ve Iğdır da sele teslim

Doğu bölgesinde de etkili olan sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiliyor. Ağrı Dağı eteği ve Iğdır Aralık ilçesinde etkili olan sağanak yağış sele yol açtı. Sel, Ağrı Dağı eteklerinde bulunan taşları ve toprakları Ağrı Dağı etekleri altındaki köylerle ilçe merkezine götürdü. Sel ile birlikte gelen kaya parçaları sebebiyle Iğdır-Nahçıvan karayolu trafiğe kapandı. İlçeye bağlı Yukarı Topraklı köyü ile Yenidoğan köyünde evleri sel suları vurdu. Can kaybının olmadığı sel felaketinde maddi hasarın çok fazla olduğu belirtildi.

Iğdır'da bunlar yaşanırken aynı saatlerde Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde de sel suları hem ilçeye bağlı Gürbulak ve Karabulak köylerinde hem de Gürbulak Gümrük Kapısı'nda etkili oldu. Sel sonrası köylerde bulunan evler sel sularının altında kaldı. Ulaşım hatlarında seyir konumunda olan araçlar da kontak kapatmak zorunda kaldı. Bazı araçlar ise sel sularında neredeyse yok oldu.

Iğdır Dilucu ve Ağrı'nın Gürbulak Sınır Kapısı'nda çok sayıda araç sel suları altında kalırken bir süre işlemler de durdu. Sel felaketinin ardından AFAD, Jandarma ve itfaiye ekipleri her iki yere de giderek çalışma başlattı. An itibarıyla herhangi bir can kaybı vakası yaşanmadığı bildirildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1606198/agri-ve-igdir-da-sele-teslim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.