CHP Kızılcahamam İlçe Başkanı Enver Yılmaz'dan sel uyarısı

CHP Kızılcahamam İlçe Başkanı Enver Yılmaz, olası bir afete karşı ilçe merkezinden geçen derenin üzerinin açılması gerektiğini söyledi. Yılmaz "1960 yılında taşkın oldu, bir tane vatandaşımız Kirmir Çayı’nda bulundu. O derenin üzerinin açılması lazım" dedi.
Ankara Masası
|
28 Haziran 2022, Salı - 13:03
CHP Kızılcahamam İlçe Başkanı Enver Yılmaz'dan sel uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kızılcahamam İlçe Başkanı Enver Yılmaz , Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

Enver Yılmaz, Kızılcahamam'ın en büyük gelir kaynağı turizmden, ekonomide yaşanan gelişmeler nedeniyle mahrum olmaya başladığını ifade etti.

Akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle Ankara'dan insanların Kızılcahamam'a gelmediğini belirten Yılmaz "Turizm sektörünün önünü aydınlık görmüyoruz. Kızılcahamam’da turizm sektörü bu sene yüzde 30’ları zor yakalar. Kızılcahamam’da yaz kışımız yoktu, şimdi sadece hafta sonları biraz hareketleniyor" dedi.

Yılmaz, Kızılcahamam'ın göç veren bir ilçe olduğuna vurgu yaparken "Ankara’dan yazın ilçemize gelen emekliler vardı, şimdi onlar bile gelmiyor. Okulların kapanmasına rağmen kimse gelmedi. Kızılcahamam eskisi gibi canlı bir ilçe değil." şeklinde konuştu.

Kızılcahamam'da işsizliğin de hat safhada olduğunun altını çizen Yılmaz, elinde 2 binin üzerinde CV olduğunu bildirdi.

"İşsizliği önleyecek yatırım yapılmadı"

Belediyenin işsizliği önlemeye yönelik yatırımlar yapmadığını belirten Yılmaz "Kızılcahamam Milli Parkı, Türkiye’de Fethiye Ölü Deniz’den sonra en çok ziyaretçi ağırlayan yerdi. Kızılcahamam’da millet bahçesi yapıldı. İşsizliğe çözüm bulmak yerine böyle bir yatırıma gerek yoktu." ifadelerini kullandı.

Enver Yılmaz, Kızılcahamam'a yapılan yatırımların merkezi hükümet tarafından yapıldığını, belediyenin kendi öz kaynağıyla bir çivi çakmadığını iddia etti.

"Derenin üzerinin açılması lazım"

Enver Yılmaz, ilçe için sel uyarısında bulunurken " Milli parkın içinden gelen bir dere var. haberde iki gündür görüyoruz, Karadeniz bölgesinde taşkınlar oluyor. O derede 1960 yılında taşkın oldu, bir tane vatandaşımız Kirmir Çayı’nda bulundu. Bu dere şimdi 3 km kapalı. Doğal afetin ne zaman geleceği belli değil. Ne zaman olur bilemem ama bu derenin üzerinin açılması lazım." dedi.

"Talimatla iyi olmamaya çalışıyorlar"

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Kızılcahamam Belediyesi arasındaki ilişkilere de değinen Yılmaz " İlçe belediyesi ile büyükşehirin arasında diyalog koptuk. Talimatla büyükşehirle iyi olmamak için çalışıyorlar. Mansur Yavaş, ilçe belediyelere bir şey yapmak için çağrıda bulundu, kimse bir proje getirmedi." şeklinde konuştu.

Yılmaz, Mansur Yavaş'ın ilçedeki köyleri gezdiğini ve eksikleri tek tek not aldığını aktardı. 

CHP örgütü olarak ilçedeki çalışmaları hakkında da bilgi veren Enver Yılmaz, üye kayıtlarının iyi gittiğini, ilk hedeflerinin 2023 seçimlerine iktidarı ele geçirmek olduğunu bildirdi.

http://ankaramasasi.com/haber/1609214/chp-kizilcahamam-ilce-baskani-enver-yilmazdan-sel-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.