Ekrem İmamoğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye Türk Ocakları göndermesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB ile İslam Sempozyumu düzenleyen Türk Ocakları İstanbul Şubesi’nin görevden alınmasına tepki gösterdi.
Onur Çetinkaya
|
29 Haziran 2022, Çarşamba - 17:04
Ekrem İmamoğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye Türk Ocakları göndermesi

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmaya değindi.

''Koltuk üzerinden yargıçlığa, savcılığa kalkmasın'' 

İmamoğlu,''Üzüntüyle takip ettim. Bazı kurumlar vardır, topluma mal olmuştur.Örneğin 110 yıllık Türk Ocağı ile benim de bir bağım olmuş olabilir. Benim de yakınlarımın geçmişte içinde olduğu bir ortam olabilir. Ve dolayısıyla benim ruhumda da saygın bir yeri vardır, olabilir. O bağlamda kimse bulunduğu koltuk üzerinden yargıçlığa, savcılığa kalkmasın. İnsanları yargılamaya kalkmasın.'' dedi.

“6 sene sonra mı uyandılar?"

Türk Ocakları İstanbul Şubesi'nin görevden alınmasıyla ilgili ise,aynı sempozyumun 2016 yılında da CHP'li Kartal Belediye işbirliği ile düzenlendiğini hatırlatan İmamoğlu,"Yani 6 sene sonra mı uyandı acaba diye düşünüyorum. Siyasi konjonktürün ya da siyasi söylemlerin etkisi altında mı kalındı diye acaba düşünüyorum. Benim Türk Ocağı’na faydalarım olmuştur. Kimse bunu bilemez. Belki farkındadırlar, değillerdir, merkezine de faydalarım olmuştur. İstanbul gibi başka yerlere de faydalarım olmuştur. Yarın da olacaktır. Yani bu kararın altında ezilirler. Ezildiler de zaten.'' diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1612673/ekrem-imamoglundan-devlet-bahceliye-turk-ocaklari-gondermesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.