Mamak'ta müzik şenliği

Türkiye’nin ilk konservatuarı Musiki Muallim Mektebi’nde eğitim alan kursiyerler, yıl sonu müzik şöleninde hünerlerini sergiledi. Enstrümanlarını konuşturan öğrenciler, eşsiz konser ile Mamaklılara unutulmaz bir geçe yaşattı
Ecem Çetin
|
30 Haziran 2022, Perşembe - 14:06
Mamak'ta müzik şenliği

Musiki Muallim Mektebi’nde müzik eğitimi alan öğrenciler, hünerlerini yıl sonu şenliği ile sergiledi. 

Enstrümantal öğrencileri, icra konserinde gösterdikleri performansları ile  büyük alkış aldı. 

Doğu batı sentezinin yaşandığı gecede bir yandan bağlama kursu öğrencileri sazlarının teline vurdu, diğer yandan gitar kursu öğrencileri çaldıkları parçalarla doyumsuz bir gece yaşattı. Keman, piyano kursiyerlerinin resitali de dinlemeye değerdi. 

"Mamak’ı kültür sanat şehri yapmak için çalışıyoruz"

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, bu özel gecede kursiyerleri yalnız bırakmadı. Başkan Murat Köse yaptığı konuşmada "Mamak’ı kültür sanat şehri yapmak için çalışıyoruz. Türkiye’nin ilk konservatuarı olan Musiki Muallim Mektebi’ni de bu yüzden yeniden canlandırdık, kültür sanat etkinlikleriyle, kurslarıyla siz değerli Mamaklı hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Görüyoruz ki Musiki Muallim Mektebi’nin kıymetli öğrencileri de bu emeklerin karşılığını vermişler. Ben birbirinden güzel eserleri ustalıkla icra eden çocuklarımızı, gençlerimizi kutluyorum. Bir ömür sanatla iç içe olmalarını temenni ediyorum" ifadelerine yer verildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1615184/mamakta-muzik-senligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.