İngiliz FT'ye konuşan İmamoğlu: Erdoğan yine seçilirse...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiliz Financial Times'a verdiği demeçte Türk iş dünyasını şikayet etti. İmamoğlu, Erdoğan'ın seçimi yine kazanması durumunda kendisinin görevden alınabileceğini ileri sürdü.
Mevlüt Peker
|
04 Temmuz 2022, Pazartesi - 12:28
İngiliz FT'ye konuşan İmamoğlu: Erdoğan yine seçilirse...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Londra merkezli medya devi Financial Times'a mülakat verdi.

Daha önce kendisini cumhurbaşkanı adayları arasında ismi en çok geçenlerden biri olarak gösteren Financial Times'a konuşan İmamoğlu, "Türkiye'de iş dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sesini yükseltmediği için ekonomik kriz nedeniyle kabahatli. İş dünyasının hâlâ cesaret edemediğini üzüntüyle izliyorum. Maalesef iş dünyasının ekonomik durum nedeniyle kabahati var." ifadelerini kullandı.

"Erdoğan yeniden kazanırsa görevden alınabilirim"

"Doğru adayı seçmek çok çok önemli" diyen Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri yeniden kazanması durumunda, belediye başkanlığı görevinden alınabileceğini ileri sürdü.

CHP liderinin cumhurbaşkanı adayı olması durumundaki seçilme şansı ile ilgili soruya karşı Ekrem İmamoğlu, "Seçimin ne zaman yapılacağı belli değilken, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanıp kazanamayacağı konusunda bir tartışmaya girmek doğru olmaz." ifadelerini kullandı.

Financial Times'ın Ekrem İmamoğlu yorumu

Diğer taraftan İngiliz gazetesi Financial Times, bir defa daha "Ekrem İmamoğlu, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın olası rakiplerinden biri olarak görülüyor." yorumunda bulundu.

Financial Times, anketlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan çok daha az popüler çıktığını yazdı.

Ekrem İmamoğlu ile ilgili "Kılıçdaroğlu'nun arkasında büyüyen bir ivme" ifadesini kullanan Financial Times, İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıkça desteklediğini ancak kendi adaylığını da dışlamadığını vurguladı.

http://ankaramasasi.com/haber/1632276/ingiliz-ftye-konusan-imamoglu-erdogan-yine-secilirse
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.