Ayçiçek yağı fiyatları zamlandı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 129 TL'ye satışa sunduğu ayçiçek yağı fiyatına zam uyguladı. Fiyat artışı ile birlikte 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı 135 TL oldu.
Mevlüt Peker
|
05 Temmuz 2022, Salı - 10:09
Ayçiçek yağı fiyatları zamlandı

Artan ayçiçek yağı fiyatları için 2021 yılında harekete geçen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), piyasaya göre çok daha uygun fiyatlardan ayçiçek yağı satışına başlamıştı. 129 TL'den satılan ayçiçek yağına bugünden itibaren geçerli olmak üzere zam geldi.

Bilindiği gibi hükümet, ayçiçek yağlarında meydana gelen ve büyük bölümünün yersiz olduğu bilinen aşırı fiyat artışlarının önüne geçmek için 2021 yılında Toprak Mahsulleri Ofisi'ni devreye sokmuştu. Toprak Mahsulleri Ofisi, yurt dışından ithal ettiği ham ayçiçek yağlarını rafine ettikten sonra perakende olarak 5 litrelik tenekelerde satışa sunmuştu.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), ayçiçek yağında ilk müdahaleyi geçtiğimiz yılın bahar aylarında gerçekleştirmişti. Toprak Mahsulleri Ofisi, o dönem 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatını 59 TL olarak belirlemiş ve satışa sunmuştu. Toprak Mahsulleri Ofisi, ikinci müdahalesinde ise ayçiçek yağı fiyatını 99 TL'ye yükseltmiş, KDV (Katma Değer Vergisi) indirimi ile fiyatlar 92.5 TL'ye gerilemişti. Toprak Mahsulleri Ofisi, ayçiçek yağında üçüncü müdahaleyi ise Mart ayında gerçekleştirmiş ve indirimli ayçiçek yağını 129 TL'den piyasaya sürmüştü.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Mart'ta 129 TL'den piyasaya sürdüğü ayçiçek yağının fiyatını 135 TL'ye yükseltti.

http://ankaramasasi.com/haber/1634766/aycicek-yagi-fiyatlari-zamlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.