Otobüs firmaları fahiş bilet satamayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Kurban Bayramı tatili süresince ve sonrasında gerek Bakanlığımız gerekse kolluk kuvvetleri tarafından ücret tarifelerine ve fahiş fiyat uygulayanlara yönelik denetimler gerçekleştirilecek" denildi.
Mevlüt Peker
|
06 Temmuz 2022, Çarşamba - 13:18
Otobüs firmaları fahiş bilet satamayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı tatili öncesi yolcu taşımacılığında denetimlerin sıklaştırıldığı vurgulandı.

Bayram dönemlerinde kara yolu ile seyahat eden yolcu sayısında ciddi bir yükselişin olduğu, ek seferlerle talebin karşılandığı belirtilen açıklamada, Bakanlığa “bildirilen tarifelerin üzerinde bilet ücreti talep edildiği” ihbarları yapıldığı belirtildi.

Yapılan ihbarların dikkatle incelendiğinin kaydedildiği yazılı açıklamada, tarifeli yolcu taşımacılığı faaliyeti gerçekleştiren yetki belgesi sahiplerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bildirilen ücret tarifelerine uyma zorunluluğunun olduğu anımsatıldı.

Yolcuların mağdur olmaması amacıyla denetimlerin sıklaştırıldığı kaydedilen açıklamada, "Özellikle Kurban Bayramı tatili süresince ve sonrasında gerek Bakanlığımız gerekse kolluk kuvvetleri tarafından ücret tarifelerine ve fahiş fiyat uygulayanlara yönelik denetimler gerçekleştirilecek. Denetimlerde fahiş bilet fiyatının yanı sıra otobüslerin korsan taşımacılık yapıp yapmadığı, yetki belgeleri, zaman ve ücret tarifesine uyum, sürücülerin uygun yeterlilik belgeleri ve bilet denetimi yapılacak. Karayolu Taşıma Kanunu’na aykırı olarak ücret tarifesine uymayanlara ise idari para cezası kesilecek." denildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1637133/otobus-firmalari-fahis-bilet-satamayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.