Yetkin Öztük: Hilal Ayık 'Orası bizim bölgemiz değil' diyerek mağdurlara yardım etmemiş

İYİ Parti İl Başkanı Yetkin Öztürk, sel felaketinin yaşandığı Akyurt'a gittiklerinde mağdur bir vatandaşın Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'ın kendilerine yardım etmediğini anlattığını aktardı.
Ankara Masası
|
07 Temmuz 2022, Perşembe - 21:51
Yetkin Öztük: Hilal Ayık 'Orası bizim bölgemiz değil' diyerek mağdurlara yardım etmemiş

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Yetkin Öztürk, sel felaketinin yaşandığı Akyurt'ta yaşadığı çarpıcı bir olayı anlattı.

"Sayın bakanım o bölge bize ait değil"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'la birlikte katıldıkları cenazenin ardından köye geçtikleri belirten Öztürk şunları söyledi;

Vatandaş orada feryat ediyor ve, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, bize köylü vatandaşların ifadesini söylüyorum. Vatandaş "Benim ahırlarım falan içeri girilemez durumda. Hayvanların dışarıda kaldı. Ne olur benim evime de gelin" diyor. 300-400 metre ileride. Vatandaşın ifadesi ile söylüyorum kimseyi töhmet altında bırakmak istemem. Ama Akyurt Belediye Başkanı Ayık "Sayın bakanım o bölge bize ait değil" deyip araçlara binip Ankara'ya dönüyorlar. 

"Mansur Yavaş yardım gönderdi"

Biz köye geçmiş olsun diye gittiğimizde vatandaşın feryadı ile karşılaştık. Dedik ki geliriz. Gittik, inanın kim olduğu , hangi parti olduğu bizi ilgilendirmez. Dediği gibi hayvanların barındırdığı yerler, samanları, yemleri, balyaları tamamen sel altında kalmış bütün ürünleri sele gitmiş. Sağ olsun Mansur Yavaş'a ulaştık. Hemen oraya küçük kepçelerden gönderdi. Ahırların içerisi birkaç saat içinde temizlendi. Komşu evdeki arkadaşın yine keza öyle. Daha sonra yan eve gittiğimizde Ben MHP ilçe başkanının amcasının oğluyum dedi. Dedim hiç önemli değil olur mu öyle şey. siz burada mağdursunuz, siz ne istiyorsunuz. Bir kepçe, vidanjör hemen aradık arkadaşlara rica ettik . "

" Bir teşekkür etseniz ne olur? Neyiniz eksilir?"

Sel felaketinde bile AK Partililerin ötekileştirme politikası yürüttüğünün altını çizen Öztürk ""Ben böyle bir şeye ilk defa tanıklık ettim. Bu bir facia, bir felaket. Kolay değil, yaraların sarılması. Büyükşehir, AFAD üzerine düşeni yaptı . Burada ben şundan da çok muzdaribim. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri bölgeye gittiklerinde AFAD'a, ilçe belediyesine, Kızılay'a teşekkür ediyor. Orada sabaha kadar çalışan bir ilçe belediyelerinin makine parkı büyükşehir kadar olabilir mi? Büyükşehir de onlarca vidanjör var, onlarca kepçe var, onlarca araç gereç var. Akyurt'ta iki günde 504 personel çalışmış. 138 araç ile çalışmış, bu vatandaşlar bizim vatandaşımız değil mi? Bir teşekkür etseniz ne olur? Neyiniz eksilir? Ama maalesef ötekileştirmeden o kadar çok keyif alıyorlar ki felakette bile ötekileştirdiler. Burada sınıfta kalmış, şu kalmış, bu kalmış demeyi ben doğru bulmuyorum. Eğer derlerse bunun altından kendileri çıkamazlar." diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1643455/yetkin-oztuk-hilal-ayik-orasi-bizim-bolgemiz-degil-diyerek-magdurlara-yardim-etmemis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.