İYİ Parti Sincan İlçe Başkanı Ali Göven: "Sincan AK Parti'ye şamarı kötü koyacak"

İYİ Parti Sincan İlçe Başkanı Ali Göven,” Sincan, AK Parti’ye şamarı kötü koyacak haberleri olsun. AK Parti üyesi kadar oy alamayacaklar iddiaya da girerim.” dedi.
Büşra Bayrak
|
13 Temmuz 2022, Çarşamba - 14:35
İYİ Parti Sincan İlçe Başkanı Ali Göven: "Sincan AK Parti'ye şamarı kötü koyacak"

İYİ Parti Sincan İlçe Başkanı Ali Göven, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın sunduğu Arka Plan programına konuk oldu.

Partisinin Sincan’daki çalışmalarına değinen Göven, ilçe vatandaşının seçimde AK Parti’yi şaşırtacağını belirterek Millet İttifakı’nın belediyeyi alacağını söyledi.

6’lı masadaki siyasi partilerin ilçede istişare halinde olduklarını vurgulayan Göven,”Ben arkadaşlara şunu söylüyorum; Allah nasip edecek belediyeyi alacağız. Bu millet verecek. Sincan’ı daha tanımıyor arkadaşlar. Rahmetli Erdal İnönü’nün partisi Sosyal Demokrasi Partisiydi, Aziz Gürsoy Sincan’da belediye başkanlığını kazandı. Ondan sonrada Refah Partisi’nden Bekir Yıldız Bey aldı. Yani Sincan halkı öyle tamamen tek yönlü değil. Çankaya’da veya başka ilçede bunu göremezsin. Rahmetli İnönü iyi bir siyasetçiydi desen, değildi ama  temiz bir adamdı. Ama Aziz Bey orada belediye kazandı.  Yani Sincan, AK Parti’ye şamarı kötü koyacak haberleri olsun. Soner Bey’i de severim şok olmasın. AK Parti üyesi kadar oy alamayacaklar iddiaya da girerim.  Gerçeği gördü vatandaş.” dedi.

“Billboardlara resimlerini değil, verilen paraları yazmaları lazım"

Sincan Belediyesi’nin konserlere fazla bütçe harcadığını ve müsriflik yapıldığını söyleyen Göven,” Belediyenin 20 milyar bütçesi vardı o bütçeyle sanatçılar getirdiler. Meclis 6. ayda para bitince 15 milyar daha aktardı. Biz sanatçılara, konserlere karşı değiliz. Meclis üyelerimiz önerge verdi bu sanatçılara ne kadar ödediniz diye. Cevap vereceklerini sanmıyorum.  En son İbrahim Tatlıses ile Orhan Gencebay gelmişti. Duyumlara göre İbrahim Bey’e 500 bin diyen de var, 1,5 milyar diyen de var. Benim mecliste üyem var benim haberim yok,  beni de geçin vatandaşın haberinin olması lazım. Billboardlara resimlerini değil, verilen paraları yazmaları lazım. Sincan’ın yetiştirdiği çok değerli sanatçılar var, onlar çıkartılsaydı. Sincan hak ettiği yerde değil. Murat Ercan Sincan’ı birleştireceğim dedi. Birleştirmeyi bırakın 3’e ayırdı. Tren yolu ayırıyor, Ayaş yolu ayırıyor, Sincan’ın girişine yapılan köprü ayırıyor. Bütün vilayetler meydanla anılır. Sincan’ın meydanı yok. Sincan’da çok müsriflik var çok boşa giden paralar var. Sincan’ın hak ettiği hizmeti alamamasının sebebi de vatandaşın devlete boynu hep eğiktir, imkanı budur devletimizin dediğinden, vatandaşın iyi niyeti suiistimal edilmiştir.” diye konuştu.

“8 sayfalık gazeteye 7 sayfalık ilan parası ödenmiş”

Göven, 1 milyon dönümlük tarım arazisi bulunan ilçede kırsal kalkınma biriminin olmamasına tepki göstererek,” Sincan Belediyesi tarıma destek veriyoruz diyor, kırsal kalkınma diye bir birim var mıymış belediyede? 1 lira bütçesi var mıymış? Ama meclis üyelerinin verdiği bilgiye göre basında 25 kişi çalışıyormuş. 25 kişinin basında ne işi var? 8 sayfalık gazeteye 7 sayfalık ilan parası ödenmiş. İlan da değil gazeteci haber yapmış ona para ödenmiş bunu söylediğim için de bana cephe aldılar. Biz haksızlığı söylemezsek kim söyleyecek bunları memlekette? Ben kötü adam olmaya razıyım. Ellerinden geleni artlarına koymasınlar. “ifadelerini kullandı.

“İhalelerde şeffaflık yok,  dava açsın belgeleri mahkemeye sunarım”

Sincan Belediyesi’nin ihalelerinde şeffaflık olmadığına değinen Göven, “Zan altında bırakmayım AK Parti’nin yetkilisi mağdurlar da gelip benimle konuştular. İhaleler düzgün yapılmıyor, yapılıyor diyorlarsa gelip ispat etsinler. Yeni kurulan şirketleri söyleyeceğim Ankara menşeli, Çankaya menşeli 3 tane şirket kurulmuş, bunlara hazır adrese teslim ihaleler yapılmış. Yazıktır günahtır, çok da büyük bütçe vardı." şeklinde konuştu.

Göven, ihaleler konusunda Belediye Başkanı Murat Ercan’ı uyardığını dile getirerek, "Allah ile devlet alacağını yarına bırakır, kimsenin yanına bırakmaz. Bak yanlışlar yapılıyor dedim. Söyledim. Baktım olmuyor, ondan sonra sosyal medya hesabımdan sansürlü olarak yayınlamaya başladım. Bana iftira attı diye dava açsın belgeleri mahkemeye sunarım" dedi.

"Vatandaş bir şey yemiyor ki atık olsun"

Bir belediye başkanının halka dokunması gerektiğini söyleyen Göven, “ Aç insan koymayacaksın, göstermelik algı odaklı belediyecilik yapılmaz. İnsanların gerekirse evine gideceksin. Sincan’da parklar, çarşılar, bakımsızdır. Yok, yok ,yok. Sıfır atık projesi, ya vatandaş bir şey yemiyor ki atsın. Sincan’da gelin şuanda lokantalardan şuradan buradan boşalan o kağıtları, plastikleri toplayan kavga eden 100 tane adam görürsünüz.” ifadelerini kullandı.

“Mansur Yavaş, Sincan’da 250 binin üzerinde oy alır”

Mansur Yavaş’ın Sincan’da çalışmalar yapmadığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyleyen Göven,“Mansur Yavaş pandemi döneminde otobüsçüsüne, taksicisine, dolmuşcusuna, esnafına, berberine, kuaförüne devletin yapması gerekeni yaptı, esnaftan kira almadı. Buradan hodri meydan diyorum, pandemi döneminde Murat Ercan Bey kiracılarını mahkemeye icraya verdi. Kira artışları yapıldı. O kadar boşa para harcıyorsun bunlar senin vatandaşın. Sincan’da ben iddia ediyorum ki iddiaya da girerim arkadaşlarla Mansur Bey geçen seçimde 101 bin oy almıştı Sincan’dan şimdi 250 binin üzerinde oy alır." diye konuştu. 

http://ankaramasasi.com/haber/1652767/iyi-parti-sincan-ilce-baskani-ali-goven-sincan-ak-partiye-samari-kotu-koyacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.