Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’ndan "KYK borçlarına düzenleme" sinyali

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, KYK borçlarının kabinede ele alınacağını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapacağını söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
13 Temmuz 2022, Çarşamba - 15:23

Milyonlarca öğrenci, üniversite hayatları boyunca KYK öğrenim kredisi alıyor.

Öğrenimleri  süresince aylık olarak ödenen krediler, üniversite sonrası faizleriyle birlikte geri ödeniyor.

Özellikle yüksek seyreden enflasyon sebebiyle son dönemde öğrencilerin borç faizleri ana parayı aştı.

Bu da son dönemde tartışma konusu haline geldi.

Sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına giren meseleye siyasetçiler de dahil oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğrencilere “faizi ödemeyin” çağrısı yaparken İyi Parti Genel Başkanı  Meral Akşener de "Hariri’nin cebine konulan o 24 milyar TL ile KYK kredileri sebebiyle kara karar düşünen yoksul öğrencilerin, yoksul ailelerin çocuklarının mezun olduktan sonra da canını okuyan o KYK kredileri, en azından yapılandırılabilir, bu çocukların üzerinden faiz yükü kaldırılabilirdi" dedi.

Hükümet kanadından bu tartışmalara ilişkin bir değerlendirme geldi.

'KYK faizleri silinecek mi' sorusuna, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu cevap verdi.

Gençlerin mağdur edilmeyeceğini vurgulayan Kasapoğlu şunları söyledi:

“351 sayılı biliyorsunuz Yurt Hizmetleri Kanunu var ve bu kanunda da özellikle eski adı TEFE yeni adıyla Yurt İçi Fiyat Üretici Endeksi bu işin kanunda yer alan bir konu özellikle bir faiz uygulaması değil. Ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle bir faiz uygulaması değil. Önce bunun altını çizmek lazım. Kanunda var olan enflasyon oranıyla bağlantılı bir süreç ve tabi gençlerimizi bu anlamda biz hiçbir zaman mağdur etmedik. Az önce de bahsettim genç odaklı bir uygulamayı sizlerle paylaştım. Bizim hizmet anlayışımızda her bir vatandaşımız oldu gibi gençlerimiz de hiçbir mağduriyete feda edilemeyecek kadar önemli. O yüzden Yurt İçi Fiyat Endeksiyle ilgili konudan kaynaklı durumları elbette bakanlık olarak en detaylıca çalıştık ve hiçbir zaman hiçbir gencimizi bu süreçlere mağdur etmediğimiz gibi bundan sonra da en güzel şekilde gençlerimizin mutlu olmasına yönelik adımları da atacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız hazır. Ve ilk kabine toplantısı sonrası da sayın Cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu gençlerimizle kamuoyu ile paylaşacak.”

http://ankaramasasi.com/haber/1652826/genclik-ve-spor-bakani-kasapoglundan-kyk-borclarina-duzenleme-sinyali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.