ABD’de sel: 44 kişiden haber yok

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Virginia eyaletinde şiddetli yağışların neden olduğu sel afeti sebebiyle 44 kişiden haber alınamıyor.
Mevlüt Peker
|
14 Temmuz 2022, Perşembe - 11:32
ABD’de sel: 44 kişiden haber yok

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Virginia eyaletinde 2 gün boyunca etkisini gösteren şiddetli yağışlar ve fırtına sebebiyle sel afeti yaşandı. Eyaletin kuzeyinde bulunan Buchanan County’de 44 kişiden haber alınamadığı açıklandı. Buchanan Şerif Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 44 kişinin yakınlarının iletişim kuramadığı için yetkililere ilettiğini ve kendilerine ulaşılamamasının kayıp oldukları anlamına gelmediği vurgulandı. Buchanan Şerif Ofisi’nin açıklamasında, haber alınamayan 44 kişinin yerini saptamak için çalışmalar yürütüldüğünü ve şimdiye kadar can kaybı bildirilmediği belirtildi.

Virginia Acil Durum Yönetimince yapılan yazılı açıklamada, hatlarda hasar oluşması neticesinde bazı bölgelerde elektrik kesintilerinin yaşandığı kaydedildi. Alt yapıdan ve yollarda zarara neden olan selde en az 100 ev hasar gördü.

Sel sebebiyle acil durum ilan eden Virginia Valisi Glenn Youngkin, "Buchanan County'deki Virginialıların, bu fırtınadan etkilenenlere yardım etmek için tüm imkanları kullandığımızı bilmelerini istiyorum. Durumu değerlendirmeye devam ederken, ilk yardım ekiplerimize ve sahadaki personelimize devam eden operasyonlarda bize yardım ettikleri için teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/1654168/abdde-sel-44-kisiden-haber-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.