ŞEGAFED Genel Başkanı Caner Dalkalı: Biz canımızı veririz, bayrağımızı indirmeyiz

ŞEGAFED Genel Başkanı ve 15 Temmuz Gazisi Caner Dalkalı, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Gününün 6'ncı yılında o geceyi ve sonrasında yaşananları Ankara Masası'nda anlattı. Dalkalı, " Biz canımızı veririz, bayrağımızı indirmeyiz." dedi.
Büşra Bayrak
|
15 Temmuz 2022, Cuma - 13:21
 ŞEGAFED Genel Başkanı Caner Dalkalı: Biz canımızı veririz, bayrağımızı indirmeyiz

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 6 yıl önce bugün darbe girişiminde bulundu. Türkiye’nin dört bir yanında meydanlara çıkan vatandaşların da direnişiyle saatler içinde bastırılan girişim ile demokrasi tarihimizdeki bir kesintinin daha önüne geçildi.

Şehit Yakınları, Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu (ŞEGAFED) Genel Başkanı ve 15 Temmuz Gazisi Caner Dalkalı, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın sunduğu Arka Plan programında 15 Temmuz darbe girişiminde ve sonrasında yaşananları anlattı.

15 Temmuz darbe girişimde Genel Kurmay Başkanlığına gittiklerini ve orada sol bacağından yaralandığını aktaran Dalkalı,” 15 Temmuz darbe girişiminde bulunmalarının amacı dış güçlerin ülkemizi, ekonomimizi, kurulmuş hükümetimizi, cumhurbaşkanımızı hedef alarak, aziz milletimizi hedef alarak bizleri boyunduruk altına almaya çalışanların bir hevesiydi. Ama yüz yıllardır Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuz’da bizler boyun bükmedik. Amaçlarına ulaşamadılar. Ülkemizi böl, parçala, yönet sistemiyle yürütmekti. Ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bayraklarıyla, canlarıyla bütün uzuvlarıyla o gece direnerek amaçlarına ulaştırmadı onları. “ diye konuştu.

" Biz canımızı veririz, bayrağımızı indirmeyiz"

Dalkalı, Türk halkının gücünün sınanamayacak kadar büyük bir güç olduğunu söyleyerek, “15 Temmuz darbe girişimi planlamasını yapan bizim halkımızın gücünü idrak edememiş. Zaten Türk halkının gücü sınanamaz, idrak edilebilir bir güç değil. Uluslar arası güçlerin yönettiği FETÖ haininin ülkemiz içinde devlet protokolüne, devlet kurumlarına zamanında sinsice yerleştirilmiş, profesyonelce çalıştırılmış sistemin sonunda başarı düşündükleri gündü o gün. Ama Cumhurbaşkanımızın o gün dediği gibi ‘başaramayacaklardı’ ve başaramadılar. Halkımız necip bir millet, güçlü bir ülkeyiz. Çadır devleti hükümeti değiliz, Türkiye Cumhuriyeti böyle insanların böyle kaosa sürüklenmesiyle yönünü değiştirmez. Biz canımızı veririz, bayrağımızı indirmeyiz. Kanımızı dökeriz ama kimseye biat etmeyiz. Eyvallahımız olmaz. “ ifadelerini kullandı.

ŞEGAFED olarak her zaman şehit ve gazi yakınlarına destekte bulunduklarını belirten Dalkalı, maddi manevi olarak, sıkıntılarından mutluluklarına kadar her zaman şehit ve gazi yakınlarının yanında olduklarını belirtti.

http://ankaramasasi.com/haber/1656029/segafed-genel-baskani-caner-dalkali-biz-canimizi-veririz-bayragimizi-indirmeyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.