Mersin’de yürekleri ağza getiren kazalar

Mersin Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları tarafından kaydedilen görüntüler, farkındalık oluşması amacıyla basınla paylaşıldı. Görüntülerin her biri birer uyarı niteliğinde…
Mevlüt Peker
|
19 Temmuz 2022, Salı - 14:42
Mersin’de yürekleri ağza getiren kazalar

Mersin'de şehir merkezinin farklı noktalarında yaşanan trafik kazaları KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) kameraları tarafından kaydedildi. Kazalarda araç ve yayaların ışık ihlali yaparak nasıl kazaya neden oldukları görülüyor.

Işık ihlali, dikkatsizlik, aşırı hız ve alkollü araç kullanma gibi sebeplerden ötürü Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin ilinde de sene boyunca onlarca kaza yaşandı. İstatistiklere bakıldığında 2021 senesinde sadece Mersin'de 5752 kaza yaşandığı, bunların 4632'sinin maddi hasarlı olduğu görülüyor. 2021 yılında Mersin’de yaşanan trafik kazalarında 40 kişi yaşamını yitirmiş, 7829 kişi ağır ya da hafif derecede yaralanmıştı.

Bu kazaların bazıları KGYS kameraları tarafından kayıt altına alındı. Hem araçların hem de yayaların kural ihlalleri ve dikkatsizliklerinin yol açtığı kazalar ölüm ve yaralanmalarla sonuçlandı.

Kentteki birçok noktada kayıtta olan KGYS kameralarının aldığı görüntülerde ağırlıklı olarak sürücü hataları ve yayaların ışık ihlalleri öne çıkıyor.

Farkındalık oluşması amacıyla görüntüleri basınla paylaşan emniyet yetkilileri, bilhassa kent içinde sürücüleri aşırı hız yapmamaları, ışık ihlalinde bulunmamaları, cep telefonuyla meşgul olmamaları ve emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıyor. Yetkililer yayalara da ışık ihlalleri ile cep telefonlarının dikkatleri dağıttığı hususunda uyarıda bulunuyor.

http://ankaramasasi.com/haber/1661611/mersinde-yurekleri-agza-getiren-kazalar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.