Batı basınında “Erdoğan, Putin’i bekletti” fitnesi

Batı basını yayınlarıyla, Batı’nın “Türkiye’nin Rusya’dan uzaklaşması” hedefine destek vermeye devam ediyor. Daha önce “Putin, Erdoğan’ı bekletti” haberleri servis eden ABD ve Avrupa basını bugün de “Erdoğan, Putin’i bekletti” başlığını kullandı. Cumhur İttifakı basını, Batı basının fitne haberini olumlu karşıladı. Millet İttifakı basını da daha önce Batı basınının “Putin, Erdoğan’ı bekletti” haberlerine mest olmuştu.
Mevlüt Peker
|
20 Temmuz 2022, Çarşamba - 10:57
Batı basınında “Erdoğan, Putin’i bekletti” fitnesi

Tüm dünyanın odaklandığı Tahran’daki Üçlü Zirve, uluslararası basının ana gündem maddeleri arasında yerini aldı. Batı basınının iki lider arasında fitne çıkarmak amacıyla yayınladığı “Erdoğan, Putin’i böyle bekletti” haberlerini Cumhur ittifakını destekleyen basının gururla karşıladığı görüldü. Batı basınının daha önce de aynı amaç doğrultusunda yayınladığı “Putin, Erdoğan’ı böyle bekletti” haberlerini Millet İttifakı destekçisi basın sevinçle karşılamıştı. Ertesi gün ise Putin'in görüntüleri ortaya çıkmış, “Erdoğan, Putin’i böyle bekledi” denilen sürenin çok üzerinde Putin’in de Erdoğan’ı beklediği görülmüştü.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştirilen Üçlü Zirve için bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus mevkidaşı Putin’le zirve öncesinde ikili görüşme yaptı.

Rus lider Putin’in, görüşmenin yapılacağı odada Türk mevkidaşını 50 saniye beklemesi, Batı basını tarafından köpürtüldü.

The Guardian gazetesi, "Erdoğan, Putin'i bekletti" başlıklı haberi hazırlayarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türk mevkidaşı Erdoğan ile görüşmeyi beklerken bir odada gazeteci kalabalığının önünde ayakta kaldığını yazdı.

Görüntülerin, Putin'in ara ara kıpırdandığını, duruş pozisyonunu değiştirdiğini ve birkaç kez de rahatsız edici yüz ifadesine büründüğünü gösterdiği ileri sürüldü.

Yaşanan durum için Guardian’da "Dünya liderlerini bekletme konusunda ün kazanmış Rus lider için bilinmedik alan." yorumu yapıldı.

The Guardian’ın haberinde, gazetecilerin Erdoğan'ın Putin'i bekleteceği tahminiyle, Rusya liderinin odaya girdiği anı başından itibaren kaydettiğine vurgu yaptı.

"Erdoğan, Putin'i bekletti"

Gazeteci Joyce Karam ise sosyal medya hesabından yorumda bulunarak, "Erdoğan, Putin'i kameralar karşısında bitkin bir halde bekletti. O 50 saniye, Ukrayna'dan sonra çok şeyin değiştiğini söylüyor." ifadelerini kullandı.

Vice News'ten Alec Luhn da, "Erdoğan, Putin'e kendi ilacından biraz tattırdı." yorumunu yaptı.

"Tatlı intikam: Kendi güç taktiğinin tadına vardı"

Washington Examiner haber sitesi, "Tatlı intikam: Putin, İran'daki görüşme öncesinde Erdoğan'ı bekledi." başlığını kullandı.

Washington Examiner haberinde, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk mevkidaşı ile görüşmeyi beklerken, kendi güç taktiğinin tadına vardı." dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Politico dergisi ise Tahran'daki üçlü zirveye ilişkin hazırladığı haberinde, "Erdoğan, görüşme odasına girmeden önce Putin'i yaklaşık bir dakika bekletti." ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1663778/bati-basininda-erdogan-putini-bekletti-fitnesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.