Mersinlilere “Aman sakın korkmayın!” duyurusu

Mersin'de kurulumu henüz tamamlanan ikaz, alarm ve siren sistemleri test edilecek. Uygulamalar öncesi Mersinlilerin paniğe kapılmaması için duyuru yapıldı.
Mevlüt Peker
|
20 Temmuz 2022, Çarşamba - 12:51
Mersinlilere “Aman sakın korkmayın!” duyurusu

Mersin Valiliği, Mersin genelinde ikaz, alarm ve siren sistemlerinin kurulumunun tamamlandığını belirterek, kurulan sistemleri denemek amacıyla, 'düşman hava saldırıları, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehditler ile afet ve acil durumlara ilişkin haberler' ile ilgili 30 Ağustos 2022 tarihine kadar, genel ve yerel olarak muhtelif zamanlarda, sirenlerin çaldırılacağını ve düşük ses şiddetinde sesli anonslar yapılarak sistemin testinin gerçekleştirileceğini bildirdi.

Cep telefonlarına deneme mesajları gönderilecek

Mersinlilerin cep telefonlarına kısa mesaj gönderilerek, AFAD mobil uygulamasından ve sosyal medyadan da uyarılar yaparak test çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Mersin Valiliği, yazılı açıklamasında, "Halkımızın, belirtilen tarihler arasında ikaz alarm ve siren sistemleri üzerinden gelecek siren sesleri, sesli anons, kısa mesaj gibi duyurular yapıldığında, bahse konu uygulamalar deneme mahiyetinde olduğundan paniğe kapılmamaları önemle duyurulur" ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1663886/mersinlilere-aman-sakin-korkmayin-duyurusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.