Sincan Belediyesinde en düşük maaş ne kadar?

Asgari ücretin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5500 TL olarak açıklaması sonrası Sincan Belediyesi, çalışanlarının maaşlarına zam yaptı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sincan Belediyesi’nde en düşük maaşın 6600 TL’ye yükseldiğini bildirdi.
Mevlüt Peker
|
26 Temmuz 2022, Salı - 11:20
Sincan Belediyesinde en düşük maaş ne kadar?

Asgari ücrete yapılacak zam oranının yüzde 30 olarak açıklanması sonrası belediyeler de çalışanlarına maaş zammı uygulamaya başladı. Asgari ücret zammı sonrası yeni asgari ücret 5500 TL olarak belirlendi. Yüksek enflasyonu da dikkate alan Sincan Belediyesi, personel maaşını asgari ücretin de üzerinde yükseltti.

Sincan Belediyesi, kamu şirketi Sinkent Limited Şirketi ve Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan müzakerelerin neticesinde 5132 TL olan en düşük maaş, 6600 TL’ye yükseltildi.

Murat Ercan: Noktayı koyduk

Asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması üzerine belediye çalışanlarının maaşlarında düzenleme yaptıklarını söyleyen Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “1 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere Belediye İş Sendikamız ve Hizmet İş Sendikası arasında bir toplu sözleşme imzalamıştık. Tabii aradaki gelişmeler, küresel sistemdeki gerilimlerin yol açtığı artışlardan dolayı Cumhurbaşkanımız asgari ücreti 5 bin 500 liraya çıkardı. Biz de buna kayıtsız kalmadık ve birtakım çalışmalar yaptık, noktayı koyduk. İmkanlarımız doğrultusunda en yüksek maaşı vermeye çalışıyoruz. 179 lira 31 kuruş olan günlük yevmiye miktarını 241 lira 15 kuruşa yükselttik. Yani 5 bin 132 lira olan en düşük maaşı 6 bin 614 liraya çıkarmış olduk. Kadrolu çalışanlarımızın da maaşlarına bu ek protokolle düzenleme yaptık. Onların da yevmiyelerinde ciddi bir artış oldu. Alın terini, emeğini esirgemeyen tüm çalışanlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun.” dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1673901/sincan-belediyesinde-en-dusuk-maas-ne-kadar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
KORAY SERCAN KURU
26 Temmuz 2022, 11:56
BENİM VERGİMLE ÖDENEN MAAŞA ASGARİDEN FAZLA ZAM YAPAMAZSINIZ HELAL ETMİYORUM