Bekir Şen'den Ayaş Belediyesine eleştiriler

CHP Ayaş İlçe Başkanı Bekir Şen​, ilçede atıl durumda bulunan cezaevinin yıkım anlaşmasıyla ilgili Ayaş Belediyesine eleştirileriler yöneltti. Şen "Belediye orayı bir firmaya, davetiye üzeri vermiş. Fakat aldığımız bilgiye göre, oranın 20 milyonluk enkazı yıkımı yapan firmaya kalacakmış. Yetmiyormuş gibi Ayaş Belediyesinin kasasından müteahhite bir miktar para daha verilmiş" dedi. Şen, enkaz karşılığın para vermeye hazır kişilerin olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
26 Temmuz 2022, Salı - 13:04
Bekir Şen'den Ayaş Belediyesine eleştiriler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ayaş İlçe Başkanı Bekir Şen , Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

Türkiye ve Ayaş'ın siyasi gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Şen, altılı masanın Ayaş'ta bir umut olduğunu söyledi.

Şen, ittifakın mevcut ilçe başkanlarıyla iyi bir ilişki içinde olduklarını aktarırken "Görüş alışverişinde bulunuyoruz. Birlik ve beraberlik içinde çalışmaları yürüteceğimize inanıyoruz. 6’lı ittifakın bozulmaması için gayret içindeyiz." dedi.

AK Parti içinde bir çözülme olduğuna da vurgu yapan Şen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ekonominin kötüye gittiğini söyledi.

"10 yıl sonra belediyeye bayrağımızı dikeceğiz"

Ayaş'ta AK Parti ile aralarındaki makasın kapandığını belirten Şen "Millet ittifakı olarak seçimi kazanacağız. 10 yıl sonra belediyeye bayrağımızı dikeceğiz. Merkezde birinci oluruz, kırsaldaki muhafazakar kesimde de bir kırılma oldu. CHP’nin Ayaş’ta 1. Olma hedefi var." diye konuştu.

"Yüzlerce CV önümüze geldi"

İlçenin en büyük sorunun ise işsizlik ve ekonomik sıkıntıların olduğunu ifade eden Şen "Kırsal kesimden üreticiler şehirlere çekiliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bize geçtikten sonra yüzlerce CV önümüze geldi. Bu kadar çok işsizliği ABB’nin karşılaması mümkün değil." dedi. Şen ayrıca Ayaş'ın sürekli göç verdiğinin de altını çizdi.

Ayaş Belediyesinin kırsala gerekli desteği veremediğini vurgulayan Şen, Büyükşehir'in ise bölge çiftçisine birçok alanda el uzattığını ifade etti.

Şen, ilçenin Ankara’nın ticaretinden, turizminden gelirinden gerekli desteği almadığını da sözlerine ekledi.

"Kim yapacak bunu?"

Ayaş Belediyesine yönelik de eleştirilerini yönelten Şen "Ayaş’ta hiçbir şey yapılmıyor. Gözle görülen hiçbir şey yok. İlçemize doğal gaz geldi. Boruları döşediler, ne kaldırım ne taş kaldı. Ayaş Belediyesinin yapacağını söylediler ancak gelin yollarımızı bir görün. İlçe belediyesinin yapması gerekiyor ama yapmadı. Kim yapacak bunu?" diye sordu. 

"Enkaz yetmiyormuş gibi para vermişler"

Ersin Küçükbarak'ın "Eski cezaeviniz var burada yeni bir proje mi yapılacak?" sorusu üzerine dikkat çeken sözler sarf eden Şen "Orası, Özal döneminde bölge cezaevi olarak başlamıştı. Binalar dikildi, kaba inşaatları bitirildi. 5 bin kişilik bir yer ufak değil. Sonra proje atıl bir şekilde kaldı. Yarı açık cezaevi tamamlandı ancak kapalı alanı kaldı. Bakanlık orayı Ayaş Belediyesine devretmiş. Ayaş Belediyesi de yıkım kararı aldı. Orası bir firmaya belediye tarafından davetiye üzeri vermiş. Fakat aldığımız bilgiye göre, oranın 20 milyonluk enkazı yıkımı yapan firmaya kalacakmış. Yetmiyormuş gibi Ayaş Belediyesinin kasasından müteahhite bir miktar para daha verilmiş. Bir arkadaşla görüştüm, “Ben buraya belediyeye 5 milyon lira verirdim” dedi. Üstüne para verirdim ifadelerini kullandı." ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1674122/bekir-senden-ayas-belediyesine-elestiriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.