Çankaya Belediyesi Çocuk Teknoloji Evi yaz okulu başladı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in çocukları teknoloji ile tanıştırma amacıyla 2017'de başlattığı Çocuk Teknoloji Evi projesinde 2. dönem yaz okulları başladı.
Ankara Masası
|
26 Temmuz 2022, Salı - 15:32
Çankaya Belediyesi Çocuk Teknoloji Evi yaz okulu başladı

Çankaya Belediyesinin Çocuk Teknoloji Evi'nde yaz okullarında eğitimler başladı.

Birçok projeye imza atan Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen, 2017'de hayata geçirmiş olduğu Çocuk Teknoloji Evlerinde övgüyle bahsederken "Yaptığımız en iyi hizmetlerden birisi de Çocuk Teknoloji Evini öğrencilerimizle buluşturmak oldu" dedi. 

"Çağımızda teknoloji olmazsa olmaz"

Taşdelen yeni dünya düzeninin teknoloji ile şekillendiğini vurgulayarak şöyle konuştu;

"Onların teknolojiyi tanımaları, kullanmayı öğrenmeleri çocuklarımız için de bizim için de çok önemli. Çağımızda teknoloji olmazsa olmaz. Çocuklarımız için ücretsiz verdiğimiz bu eğitimde öğrencilerimiz yaz boyunca kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar".

Hangi eğitimler veriliyor?

2017'den beri faaliyette olan Çocuk Teknoloji Evinde  Kodlama, Robotik Kodlama ve 3D Tasarım olmak üzere üç farklı atölyeden oluşan yaz okulu dersleri, konularında uzman eğitmenler tarafından ücretsiz olarak veriliyor.

Çocuklar kodlama atölyesinde blok tabanlı bir sistemle programlamanın ön aşamalarını ve algoritma mantığını öğrenme imkanı buluyor ve  3D Tasarım atölyesinde de 3 boyutlu tasarım yapmayı öğreniyor.

http://ankaramasasi.com/haber/1674450/cankaya-belediyesi-cocuk-teknoloji-evi-yaz-okulu-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.