Murat Köse'den Özgür Özel'in iddialarına yanıt!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, hakkında rüşvet iddialarında bulunan CHP'li Özgür Özel'e yanıt verdi. Köse, "ÖLÜMLE tehdit ettiği, hem de itibarı hedef alan iftirasından dolayı suç duyurusunda bulunduk" dedi.
Zeliha Demirci
|
27 Temmuz 2022, Çarşamba - 21:54
Murat Köse'den Özgür Özel'in iddialarına yanıt!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel düzenlediği basın toplantısında, Mamak Belediyesi ile ilgili büyük rüşvet ve yolsuzluk iddialarında bulunmuştu. Özel, Süleyman Soylu'ya da seslenerek, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin görevden alınmasını istemişti.

Özel'in iddialarına sosyal medya hesabından yanıt veren Köse, " Özgür Özel; yalanın ve iftiranın peşinden gitmek bu kadar mı kolaydır sizin için? Size bir iftira geldiğinde demek ki hiç sorgulamıyor, Yalan yanlış direkt işinize geldiği gibi kullanıyorsunuz! Sizi uyarıyorum ve sorumluluk sahibi bir vekil gibi davranmaya davet ediyorum.

İddialar tamamen safsatadan ibarettir. 14.06.2022’de iftirayı hukuka taşıyan biz olduk! ÖLÜMLE tehdit ettiği, hem de itibarı hedef alan iftirasından dolayı suç duyurusunda bulunduk İftira atan ve yayanlar da hukuk önünde hesap verecek! CHP yine yalanın ve iftiranın peşinde" paylaşımında bulundu.

Özel, düzenlediği basın toplantısında şu açıklamayı yapmıştı.

"6 Haziran 2022 günü, Mamak Şehit İsmail Kılıç Polis Merkezi'ne giden Cercis Utaş isimli vatandaşımız, '2007 yılında, benzin istasyonu yapmak için Mamak Belediyesi'ne ait Lalahan'da, 3074 metrekare arsa satın aldım. Satın aldıktan sonra, inşaata başlayabilmek için, benzin istasyonu açabilmek için Mamak Belediyesi'ne başvuru yaptım. Mamak Belediyesi yetkilileri, buraya benzin istasyonu yapamayacağımı; Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'na başvurarak plan uyumsuzluğunun giderilmesini söylediler. Bütün işlemlerimi yaptığım halde; Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin, 'Bu başvuruyu onaylamayın' dediğini ve başvurunun onaylanmadığını öğrendim'. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin yanına gittim. Bu görüşmede; Köse'nin danışmanı İsmail Aslan, Başkan Yardımcısı Ercan Kınacı ve Başkan vardı. Bana dediler ki; 'Senin bu işini onaylattırırız ama 150 bin dolar para vermen lazım'. Yalvar yakar, kavga dövüş 100 bin dolara anlaştık. Parayı Ercan Kınacı'ya elden teslim etmem söylendi. Kahvetepe isimli iş yerinde, Ercan Kınacı'ya naylon poşet içinde 100 bin dolar verdim. Ve o dönemde benim işim Büyükşehir Belediyesi'nde dakikalar içinde çözüldü. Ama Mamak Belediyesi'ne başvurdum, 13 aydır işlemimi yapmadılar. Tekrar gittiğimde de; 'O iş Büyükşehir Belediyesi'nde oldu ama Mamak Belediyesi'ndeki işin için 1 milyon lira daha vereceksin' dediler. Bu parayı vermeyeceğimi söyledim ve 6 Haziran 2022 günü gittim ki Murat Köse ile görüşeyim. Kapıya talimat verilmiş; belediyeden sokulmadım. Ve belediyeden giremediğim gibi, darbedildim. Ve geldim, size bu şikayetimi söylüyorum' diyor. Ercan Kınacı'ya parayı elden teslim etmeye gittiği gün için de Nihat Çiftçi adındaki arkadaşını şahit gösteriyor. Üçünün de telefon numaralarını söylüyor ki; kayıtlardan aynı mekanda buluştukları tespit edilebilsin. Süleyman Soylu halen daha bu Mamak Belediye Başkanı'nı nasıl görevde tutuyor?"

http://ankaramasasi.com/haber/1678395/murat-koseden-ozgur-ozelin-iddialarina-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.