Mardin'de 3 terörist etkisizleştirildi, Soylu ABD'ye mesaj gönderdi

İçişleri Bakanlığı, Mardin ilinin Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü PKK/KCK mensubu 3 teröristin etkisiz duruma getirildiğini bildirdi.
Mevlüt Peker
|
28 Temmuz 2022, Perşembe - 09:24
Mardin'de 3 terörist etkisizleştirildi, Soylu ABD'ye mesaj gönderdi

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engel olunmasına dönük EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Mardin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde dün Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Günyurdu köyü bölgesinde İHA (insansız hava aracı) vasıtasıyla PKK terör örgütü mensubu 3 teröristin görüntüsünün elde edildiği kaydedildi.

Bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarının insansız hava araçları aracılığıyla işaretlendiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Saatlerce süren sabırlı takip sonucu Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile koordine kuruldu ve anında imha göreviyle havalanan F-16 ve SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) atışlarıyla 3 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi. Ayrıca atış gerçekleştirilen noktalar ve çevresini taramak, bahse konu bölgede olabilecek diğer örgüt mensuplarının da etkisiz hale getirilebilmesi amacıyla PÖH (Polis Özel Harekat) ve JÖH (Jandarma Özel Harekat) ortaklığında başlatılan geniş çaplı operasyonlar devam ediyor."

Bakan Süleyman Soylu, ABD'ye çaktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sosyal medya platformu Twitter’daki @suleymansoylu onaylı hesabından şu mesajı paylaştı:

"Topraklarımızda terörist istemiyoruz. Teslim olun. Suriye sınırından ülkemize sızan 3 PKK’lı terörist, Emniyet istihbaratımızın takibi, Mardin Emniyet ve jandarma, İHA, SİHA, hava takviyesi ve PÖH, JÖH desteğiyle ölü ele geçirildi. 'Dostlarımızdan' taziye mesajı bekliyoruz."

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), terör örgütü YPG/PKK elebaşı "Ciyan Tolheldan Afrin kod adlı Salwa Yusuk" için taziye mesajı paylaşmıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/1678679/mardinde-3-terorist-etkisizlestirildi-soylu-abdye-mesaj-gonderdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.