Trafikte tartıştığı sürücüyü öldüren sanığa müebbet hapis

Trafikte tartıştığı sürücü Serdar Çekiç'i silahla vurarak öldüren motosiklet sürücüsü Hasan Saytal, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına mahkum edildi.
aa:text:20200915:22448471
|
15 Eylül 2020, Salı - 17:41
Trafikte tartıştığı sürücüyü öldüren sanığa müebbet hapis

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hasan Saytal, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Maktul Serdar Çekiç'in ailesi de duruşmada hazır bulundu.

Çekiç ailesinin avukatı, olayın, sanık tarafından canavarca işlendiğini ifade ederek, en ağır cezanın verilmesini talep etti.

Maktul Serdar Çekiç'in annesi, babası, kardeşleri de adaletin tecelli etmesini ve sanığın cezalandırılmasını istedi.

Sanık Hasan Saytal ise son derece pişman olduğunu savunarak,"Ben maktulü takip etmedim. Sağ şeritten gittiğim görüntülerden bellidir. Bir yaralıya yardım etmek istemiştim. Maktul aracıyla beni ezmeye çalıştı. Ablası kaç defa gidelim diye söyledi. Pişmanım ama ne yapayım? Siz katil olmak ne demek bilir misiz? Ağırlaştırılmış müebbet verin razıyım ama oradakiler gerçeği anlatsın. Onun da ailesi var, benim de var. Beni söylediklerim doğrudur. Beni affetsinler." dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Hasan Saytal'ı "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Saytal'ın lehine indirim uygulanması için yeterli sebep bulunmadığını belirten mahkeme, sanığın cezasında takdiri indirim uygulamadı. 

Ne olmuştu?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, 3 Temmuz 2019'da 07.30 sıralarında kullandığı otomobille TEM otoyolunda seyir halindeki maktul Serdar Çekiç, Yüzüncü Yıl Köprüsü civarında emniyet şeridinden aniden hareket edip yola katılan motosiklet sürücüsü sanık Hasan Saytal'a eliyle tepki gösterdi.

Saytal ise Mahmutbey Köprüsü İSTOÇ yol ayrımında maktulün kullandığı aracın yanına yaklaştı ve motosikletle otomobil çarpıştı.

Çarpmanın ardından maktul Serdar Çekiç ve kardeşi Asli Akyar araçtan inerek sanığın yanına gittikten sonra tekrar otomobile bindi.

Bu sırada sanık Saytal yanında bulunan tabanca ile maktul Çekiç'e ateş etti ve Çekiç hayatını kaybetti.


http://ankaramasasi.com/haber/168023/trafikte-tartistigi-surucuyu-olduren-saniga-muebbet-hapis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.