Tunahan Elmas: En büyük ihanet vatandaşına yoksulluğu reva görmektir

Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Tunahan Elmas, AK Parti cephesinden gelen ihanet suçlamasına "En büyük ihanet vatandaşına yoksulluğu reva görmektir. Döviz bugün yine 18'de, 21 Aralık gecesi zafer nidaları attıkları seviyede. Kur korumalı mevduat sistemiyle aradaki fark kimin cebinden ödedi ? Vatandaşın cebinden ödedi. İhanet budur. İhanet, yola çıktığın arkadaşlarını yolda bulduklarınla değişmektir." dedi.
Ankara Masası
|
29 Temmuz 2022, Cuma - 15:51
Tunahan Elmas: En büyük ihanet vatandaşına yoksulluğu reva görmektir

Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın sunduğu Gündem programına konuk olan Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Tunahan Elmas, AK Parti cephesinden gelen ihanet suçlamalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İhanet suçlamalarıyla ilgili yaralı olduklarını ifade eden Elmas, asıl ihanetin kuruluş değerlerinden kopmuş AK Parti'de yaşandığını söyledi.

Elmas "Bugün Tayyip Erdoğan’ın AK Partinin kuruluşunda 2001’de yapmış olduğu konuşmayı AK Parti Genel Merkezinin önünde konuşsanız sizi Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklarlar, gözaltına alırlar. Çünkü: Lider cuntasını eleştiriyorsunuz, demokrasi oluşacak diyorsunuz, parti içinde demokrasiden bahsediyorsunuz. Bugün baktığımız zaman, kim yola çıktıklarını yolda bulduklarıyla değiştirmiş ? Yola çıkarken ne demişsiniz ‘3 Y’ demişsiniz; Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar. Bunlarla mücadele edeceğim demişsiniz.  Dicle’de bir kurt koyunu kapsa, gelirde Ömer’den onu sorar demişsiniz. Bugün Dicle’nin kenarında bugün Fırat’ın kenarında koyunları kurtlar kapmıyor, çobanlar kapıyor. Siz 3 'Y'den yoksullukla mücadele etmekten bahseden insanlar olarak Dicle’nin kenarında çobanların, kurtların değil bakın çobanların kaptığı koyunlara ne yapıyorsunuz ?  Yolsuzlukla alakalı ne yapıyorsunuz ? Bugün bazı temel dini değerleri alet ediyorsunuz. İnsanlara yoksullukla alakalı öğütler veriyorsunuz. Ve insanları yoksulluğa alıştırmaya çalışıyorsunuz." diye konuştu.

" Bunun açıklanması lazım asıl ihanet budur"

En büyük ihanetin insanlara yoksulluğu reva görmek olduğunu belirten Elmas sözlerine şöyle devam etti;

21 Aralık 2021 gecesi ülkede ne oldu ? Bu ülkenin bakanı çıktı açık bir şekilde 'faizle mücadele' dedi. Faiz 19’iken nas var 14 puanken nas yok. Bakan çıktı dedi ki 'Küçük yatırımcı çarpıldı'. Kim çarptı küçük yatırımcıyı? Siz düzenli bir şekilde faiz düşüreceğiz, faiz düşüreceğiz, şunu yapacağız bunu yapacağız, bile bile doları belli bir seviyeye çıkartıyorsunuz, daha sonrasında bir gece operasyonuyla bütün vatandaşı terste bırakıyorsunuz. Vatandaş kar yapmak için mi almıştı doları ? Hayır, sadece kendisini kurtarmak için. 3 kuruşum erimesin diye. Büyük firmalara bir şey mi oldu ? Bugün Hazine Bakanının ağabeyi çıkıp faizle alakalı açıklama yapıyor bir gün önceden faiz düşecek diye. Bu tüyolar kimlere gidiyor? Bunun açıklanması lazım asıl ihanet budur. 

"Kim kime ihanet etmiş arkadaşlar?"

Döviz bugün yine 18'de, 21 Aralık gecesi zafer nidaları attıkları seviyede. Kur korumalı mevduat sistemiyle aradaki fark kimin cebinden ödedi ? Vatandaşın cebinden ödedi. İhanet budur. İhanet, yola çıktığın arkadaşlarını yolda bulduklarınla değişmektir. Sayın Cumhurbaşkanı, mevcut arkadaşlarının hepsini itibarsızlaştırdı. Bugün AK Parti’nin kurucular kadrosuna  bakanlarına bakalım kaç tanesi devam ediyor? Ben AK Partili arkadaşlara gerçekten seslenmek istiyorum, kim kime ihanet etmiş arkadaşlar? Bakanlara bakalım bu partinin siyasi yapısında bulunmuş insanlara bakalım bu adamlar neredeler şuan? 

http://ankaramasasi.com/haber/1680951/tunahan-elmas-en-buyuk-ihanet-vatandasina-yoksullugu-reva-gormektir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.